Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

5 Tips voor het huren van een kantoorpand in 2020

| door

Heeft je bedrijf in het huidige kantoor echt te weinig ruimte, en wil je in 2020 gaan verhuizen naar een groter kantoorpand? Of loopt het huurcontract van de kantoorruimte waar je bedrijf nu gevestigd is dit jaar af en moet je daarom gaan verhuizen?

Vooral in de grote steden in de Randstad kan het vinden van een geschikt kantoorpand een grote uitdaging zijn. Hieronder vind je daarom vijf tips voor het huren van een kantoorpand in 2020.

Een energielabel C of hoger

In het Energieakkoord is vastgelegd dat vanaf 1 januari 2023 ieder kantoor met een oppervlakte groter dan 100 vierkante meter minimaal energielabel C moet hebben. Moet je nu als bedrijf nieuwe kantoorruimte vinden, dan wil je natuurlijk wel zekerheid hebben de komende jaren.

Zowel voor wat betreft de beschikbaarheid als de prijs. Kies daarom nu al voor een kantoorpand met minimaal energielabel C. Zo voorkom je dat je voor 2023 misschien wel (tijdelijk) het pand moet verlaten omdat dit nog gerenoveerd moet worden, of hier last van gaat krijgen. Ook voorkom je een mogelijk hogere huur na renovatie.

Huur niet te duur

De afgelopen jaren is er in een aantal plaatsen in een ons land een tekort ontstaan aan kantoorruimte. De prijzen zijn hierdoor ook flink gestegen. Wil je zeker weten dat je niet teveel huur betaalt voor het kantoorpand?

Vraag dan online taxaties aan van de panden die je op het oog hebt. Zo weet je zeker dat de gevraagde huurprijs realistisch is, en je niet teveel betaalt.

Kies voor flexibiliteit

Nadat we in ons land alweer een aantal jaar mooie economische groei hebben gezien, zou 2020 wel eens een ander verhaal kunnen worden. Er verschijnen al regelmatig berichten over een economische terugval in de media, al moet er opgelet worden het geen selffulfilling prophecy te maken.

Of je bedrijf nu met krimp of met groei te maken krijgt, het is altijd goed te kiezen voor flexibiliteit bij het huren van een kantoor. Zo kun je minder of meer ruimte huren, al naar gelang wat nodig is.

Locatie, locatie, locatie

Nederland kent een steeds grotere verkeerdrukte. Het aantal files is afgelopen jaar met maar liefst 17 procent gestegen, gelijk met de paar jaar daarvoor. De locatie van een kantoorruimte wordt dus steeds belangrijker, willen jij en eventuele medewerkers niet iedere dag uren in de file te hoeven staan.

Kies bij voorkeur voor een ruimte in of dichtbij je woonplaats. Of een die met het openbaar vervoer gemakkelijk en snel te bereiken is, al neemt de drukte in het ov ook toe.

Aanwezigheid van laadpalen

Heb jij een elektrische auto die je tijdens de kantooruren wil opladen? Of hebben je medewerkers er een? Let dan bij het huren van een kantoor goed op de aanwezigheid van een of meerdere laadpalen.

Deze zijn verplicht sinds dit jaar bij nieuwe en gerenoveerde kantoorpanden met meer dan tien parkeerplaatsen. Er moet bovendien een laadpaal per tien parkeerplaatsen geïnstalleerd zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights