Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Alles wat je moet weten over een bouwkundige keuring

| door

Nagenoeg iedereen die iets wilt laten bouwen of die te maken krijgt met de aankoop van een bepaald pand zal te maken krijgen met een bouwkundige keuring.

Deze keuring is verplicht in ons land onder bepaalde omstandigheden. Aangezien het wel handig is dat je wat meer weet over debouwkundige keuring zullen wij je vandaag het een en ander laten zien. Voor je het weet ben ook jij bekend met alles wat hierbij komt kijken. 

Wat is een bouwkundige keuring

Tijdens een bouwkundige keuring zal er een bouwkundig rapport worden opgesteld. Voordat we in zullen gaan op de voordelen die deze keuring met zich meebrengt is het van belang om eerst in te gaan op de keuring zelf.

Wat is het namelijk precies? Het is een keuring die de visuele inspectie van het pand op zich zal nemen. Dit betekent dus dat er tijdens deze keuring wordt gekeken naar de belangrijkste onderdelen van het pand. Van deze onderdelen zal er bekeken worden in welke staat deze verkeren, deze komen allemaal in het rapport te staan.

In dit rapport vind je dus alle bevindingen die naar voren zijn gekomen tijdens de keuring. Daarnaast krijg je een kostenindicatie voor het achterstallige onderhoud en voor het onderhoud voor de komende jaren.

Waarom een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Bedrijven krijgen in sommige gevallen te maken met een verplichting voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring, maar dit geldt niet voor de particulieren.

Dit betekent echter niet dat je er niet verstandig aan doet om een bouwkundig rapport op te laten stellen. Het uitvoeren van deze keuring is aan te raden voor alle mensen die hun woning willen verkopen. Door de keuring zal de toekomstige koper namelijk in staat zijn om te zien wat de kosten zijn voor het onderhoud van de woning.

Deze kosten kan de koper vervolgens meenemen bij het oordeel over de woning. Dit zorgt er als gevolg weer voor dat je beter in staat bent om te onderhandelen over de vraagprijs van de woning. Door deze beter transparantie zullen beide partijen met een beter gevoel het onderhandelingsproces in gaan.

Kies vandaag nog voor een bouwkundige keuring

De bouwkundige keuring is dus ideaal voor alle mensen die de verkoop van hun woning net even iets makkelijker willen maken.

Naast de betere onderhandelingspositie zal je door de kering ook een ontbindende voorwaardige in het voorlopig koopcontract kunnen opnemen. Hiermee zal je niet meer voor verborgen gebreken komen te staan. Door te kiezen voor een bouwkundige keuring is iedereen in staat om wat meer inzage te krijgen in zijn of haar woning.

Hier op de site kan je overigens nog veel meer leuke artikelen vinden die handig kunnen zijn voor de verkoop of aankoop van een nieuw pand, lees dit zeker even door als je graag meer wilt leren over de beste tips en tricks.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights