Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Besparen op je 5 grootste maand uitgaves

| door

Niets zo fijn als het einde van de maand in zicht is! Voor veel mensen betekent dit namelijk salaris. Niet zo fijn om weer nieuw geld op de rekening te hebben en te spenderen aan al het leuks wat we allang hebben bedacht.

Zonder dat je het weet heb je eigenlijk het inkomende geld in je hoofd al uitgegeven en is het weer wachten op de volgende maand.

Om iets bewuster met het geld om te gaan hebben wij hieronder de 5 grootste uitgaves onderzocht.

Hypotheek of huur

Natuurlijk is dit toch wel één van de grootste uitgaves. Bij veel huishoudens blijkt dit ongeveer 25 tot 30 procent van het totale inkomen te zijn.

Kan je hier ook maar een paar procent op besparen dan gaat het om veel geld. In deze blogpost kan je bijvoorbeeld vinden waaorm je extra zou moeten aflossen op je hypotheek.

Boodschappen

Je zal er niet direct bij stilstaan, maar de boodschappen staat bij veel mensen op plaats twee als het gaat om grote uitgavens. Sommige huishoudens besteden zelfs meer aan boodschappen als hun hypotheek!

Zo ben je volgens het Nibud met een gezin van twee volwassen en twee kinderen al €438 per maand kwijt. En dat is dan een minimaal bedrag waarbij er niet al te veel gekken dingen zijn.

Wil jij dagelijks wat lekkers of gebruik maken van wat duurdere producten dan zal je zien dat dit bedrag makkelijk kan oplopen.

Auto

Heel veel mensen staan er niet bij stil, maar de auto is gewoon heel erg duur. Natuurlijk geeft het je veel vrijheid, maar de kosten lopen toch wel naar richting enkele honderden euro’s per maand.

En heb je nog een tweede auto voor de deur dan ben je makkelijk €400 a €500 per maand kwijt als je alle kosten verwerkt naar een maandbedrag.

Denk hierbij aan tanken, verzekeringen, wegenbelasting, aanschafwaarde en onderhoudt. Een goede tip is om te kijken of je bijvoorbeeld een auto kan vervangen door twee goede e-bikes!

Vakanties & dagjes uit

Iedereen heeft het nodig en dat is ook logisch! Er moeten leuke dingen gedaan worden en het liefst gaan we ook ieder jaar (meerdere keren) op vakantie. Een gemiddelde zomervakantie kost een gezin makkelijk €3000.

Dit betekent een maandbedrag van €250 en dan heb je alle uitjes nog niet meegerekend. Onze tip is dan ook om een apart spaarpotje te maken voor leuke dingen! Hierdoor krijg je meer inzicht, maar heb je soms ook wat meer te besteden als je een andere maand wat minder doet.

Energiekosten

Energiekosten zijn tevens een grote kostenposten. We hadden hier ook de ziektekosten kunnen nemen, maar wellicht is het makkelijker om op je energierekening direct te besparen!

Zo kan je bijvoorbeeld €250 a €350 per jaar korting krijgen als je dit jaar nog overstapt van energieleverancier!

Dit heeft te maken met de welkomstkorting die je vaak krijgt bij een nieuwe energieleverancier, maar ook met de lage energietarieven die er nu zijn. Profiteer dus snel van een simpele overstap van enkele minuten werk.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights