Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Bouw het ideale kantoorpand op een populaire bestemming

| door

Enkele jaren heeft de Nederlandse economie in een dip gezeten. We zien echter dat er steeds meer kantoorpanden gebouwd worden.

Deze panden zijn bedoeld voor uitbreidende multinationals of voor de verhuur van flexibele kantoorruimte. Maar is het bouwen van nieuwe kantoorruimte nu eigenlijk wel zo’n goede verandering?

Een gemeenteraadslid van VVD Amsterdam pleit in een opiniestuk voor meer duurzame en hoogwaardige kantoorruimte in zijn stad.

[the_ad id=’28752′]

Investeren in oude kantoorpanden

De afgelopen jaren is veel tijd en geld geïnvesteerd in het ombouwen van oude kantoorpanden naar woningen of andere bestemmingen.

Daarnaast staat zo’n 15 procent van de kantoorruimte in Amsterdam leeg. Toch pleiten lokale politici voor het bouwen van extra kantoorruimte.

Het zou daarbij gaan om de locatie van de kantoorruimte. Zo is de Amsterdamse Zuidas enorm populair. Hier is bijna geen kantoorruimte meer te vinden, terwijl minder populaire kantoren in andere delen van de stad leeg staan.

Bouwgrond vinden

Het bouwen van zo’n kantoorpand begint natuurlijk bij het vinden van de juiste bouwgrond. Bouwgrond is in bepaalde delen van ons land erg schaars.

Grote internationale bedrijven zijn dan ook naarstig op zoek naar geschikte bouwgrond, om zo de uitbreiding van hun organisatie te kunnen bewerkstelligen.

Het is van groot belang dat bouwgrond goed vindbaar is voor dit soort multinationals. Wanneer er geen bouwgrond blijkt te zijn, zullen zij uitwijken naar andere steden of zelfs andere Europese bestemmingen. Dit is natuurlijk niet voordelig voor de Nederlandse economie.

Meningen bijbouwen

De meningen over het bijbouwen van kantoorruimte zijn nogal verdeeld. Tegenstanders vinden dat grote multinationals eerder moeten kijken naar leegstaande kantoorpanden, in plaats van het bouwen van meer en meer kantoorruimte.

Toch zien we de afgelopen jaren een flinke groei van de Amsterdamse Zuidas. Een trend die zich waarschijnlijk nog wel even door gaat zetten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Bouw het ideale kantoorpand op een populaire bestemming”

  1. Prixos says:

    Waarom laten ze de leegstaande gebouwen leegstaan? Is het geen optie om je daar te vestigen als bedrijf?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights