Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De basiseisen voor ICT op kantoor

| door

Het op orde hebben van de ICT is erg belangrijk voor kantoorwerkplekken. Dit komt naar voren uit diverse onderzoeken die gedaan zijn met betrekking tot ICT en wat het personeel daarvan vindt.

Zo blijkt uit onderzoek van ICT-magazine dat de overheid de koploper is met digitale werkplekken. Maar wat omhelst een digitale werkplek eigenlijk? En waaraan moet een werkplek ICT-technisch eigenlijk voldoen.

In deze blog vertellen we je meer over de basiseisen die je op orde moet hebben om je personeel goed te laten functioneren.

Hardware

Een timmerman wil werken met het beste gereedschap, een verkoper wil rijden in een goede auto en een gymdocent heeft de juiste sport- en spel materialen nodig.

En dat geldt ook voor mensen die op kantoor werken met een computer. De ICT-apparatuur moet op orde zijn. Dan hebben we het over de hardware. Dat is al het fysieke materiaal wat je ziet. Maar welke hardware je allemaal nodig hebt? Wij hebben het op een rijtje gezet

  • Computer/laptop
  • Beeldschermen (liefst meerdere en op de juiste hoogte!)
  • Muizen, toetsenborden en bekabeling
  • Eventueel randapparatuur als printers en kopieerapparaten

[su_spacer size=”10″]

Ben je op zoek naar de juiste apparatuur voor je werkplek? Een ICT webshop kan je helpen bij de aanschaf van de juiste apparatuur om een werkplek zo goed en compleet mogelijk in te richten.

Software

Naast de hardware heb je ook software nodig. Software zie je niet, maar staat op je computer. Dit hebben medewerkers nodig om te kunnen werken. De basis begint natuurlijk met een besturingssysteem als iOS of Windows.

Daarnaast verschilt het per beroep welke software je nodig hebt. Een accountant heeft boekhoudsoftware nodig, een architect programma’s als CAD en een designer heeft bijvoorbeeld Photoshop nodig.

Ga na welke software jouw personeel nodig heeft en schaf dit aan. Zorg voor voldoende en de juiste licenties!

Werkplekbeheer

Naast hardware en software is er ook werkplekbeheer nodig. Wat dat is? Werkplekbeheer is het beheer over de werkplek van een medewerker.

Een medewerker moet kunnen inloggen, bij bepaalde bestanden kunnen, in de cloud kunnen werken en problemen met de computer dienen tijdig opgelost te worden door een specialist en ga zo maar door. Vaak wordt werkplekbeheer door een interne IT-specialist gedaan of er wordt een ICT-bedrijf ingeschakeld dat gespecialiseerd is in werkplekbeheer. Zij richten de (online) werkplek in, zodat je personeel met de juiste tools aan de slag kan!

In deze blog hebben je we verteld over de basiseisen voor de ICT op jouw kantoor. Ga na of dit binnen jouw kantoor op orde is. Zo niet, dan is er werk aan de winkel!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights