Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De gezondheid van je kantoorpand in kaart brengen

| door

De Nederlandse ondernemers zijn steeds actiever met het duurzaam en verantwoord ondernemen.

gezondheid kantoorpand

De term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) werd nog niet eens zo gek lang geleden in de wereld gebracht, maar leidde al snel tot een ontzettende trend.

Het energielabel bedrijfspand is zo ontzettend belangrijk geworden, dat je er als ondernemer bijna niet meer omheen kunt: we moeten groener, duurzamer en meer verantwoord ondernemen.

Het energielabel

Om dit duurzaam ondernemen vast te leggen, vragen veel bedrijven en ondernemers het energielabel aan.

Ook jij kan online een energielabel voor kantoren aanvragen. Dit energielabel is ontzettend belangrijk om de ‘gezondheid’ van een kantoor in kaart te brengen, te beoordelen en waar mogelijk te verbeteren. Het label geeft van A t/m G aan hoe de energieprestatie van het kantoorpand is.

Je ziet dit tegenwoordig ook steeds vaker gebeuren bij elektronische apparaten zoals televisie of koelkast. Een apparaat, of in dit geval kantoorruimte met energielabel A is het meest energiezuinig.

Een gunstig energielabel zoals label A brengt ook zijn voordelen mee wanneer het gaat om de verhuur of verkoop van een pand. Panden met een hoog energielabel verkopen en verhuren sneller, en staan voor een hoger bedrag op de markt.

De voordelen van het energielabel

Naast verbeterde verkoop- en verhuur prestaties brengt het energielabel nog meer voordelen met zich mee.

Het energielabel geeft de bedrijven namelijk ook de benodigde adviezen om het pand energiezuiniger te maken. Zo kunnen er bijvoorbeeld adviezen gegeven worden met betrekking tot de isolatie, de installatie van zonnepanelen, de HR-ketel, de zonwering en het isolerend vermogen van het glaswerk.

Wil, of moet je als onderneming een energielabel aanvragen, dan heb je de mogelijkheid om zelf al te investeren in deze zaken.

Zo zal een pand waar reeds goede isolatie en zonnepanelen aanwezig zijn, sneller een hoog label krijgen dan een pand waar nog veel verbeteringen plaats moeten vinden.

Is een energielabel verplicht?

Het aanvragen van een energielabel is niet in alle gevallen verplicht.

Zelfstandig ondernemers in kleine panden hebben natuurlijk minder ruimte en budget tot hun beschikking om aan deze innoverende zaken te werken. Naast de grootte, is ook de functie van het pand bepalend voor de uiteindelijke verplichte aanschaf van een energielabel.

Een bedrijfspand (of bedrijfspand met kantoorruimte) van minder dan vijftig vierkante meter hoeft zo geen energielabel aan te schaffen, maar alle panden groter dan deze vijftig vierkante meter wel. Ook magazijnruimten en werkplaatsen zijn vrijgesteld van deze verplichting.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights