Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De inrichting van jouw digitale werkplaats: 5 tips

| door

Nu vrijwel elke Nederlander thuis achter de laptop zit, is het belangrijk om net zo efficiënt te werk te kunnen gaan als dat je normaal op kantoor zou doen.

Om dit mogelijk te maken, hebben we in dit artikel een aantal cruciale apps voor je opgesteld. Deze gaan je helpen om de productiviteit die je op kantoor ervaart, te evenaren!

Een scanning applicatie

Allereerst de scanning applicatie. Wanneer je net de aantekeningen van een meeting hebt of je belangrijke documenten thuisgestuurd hebt gekregen, is het altijd fijn om deze documenten in te kunnen scannen. Echter zijn er veel thuiswerkers die niet over een scanner beschikken.

Daarom zijn er apps ontworpen die jouw documenten digitaal kunnen inscannen, eenvoudig vanaf je mobiele telefoon. Heb je dit gedaan, dan heb je de mogelijkheid om het bestand nog verder te bewerken, te archiveren, te delen of uit te printen.

Kortom, enorm handig voor alle thuiswerkers dus!

Veilige werkplek

Daarnaast is een veilige werkplek cruciaal voor het werken vanuit huis. Om je privacy te beschermen én om de documenten die op de server van het bedrijf staan te kunnen raadplegen, is het te adviseren om een VPN te downloaden. Wat een VPN is, dat leggen we je nu uit.

Door middel van een dergelijke applicatie, extensie of tool kun je namelijk op een veilige manier verbinding maken met het internet. De data die je uitwisselt met het internet, wordt als het ware door een tunnel vervoerd. Hierdoor kunnen hackers deze data niet onderscheppen.

De productiviteit schiet bij het gebruik van deze tool de lucht in, aangezien je je geen zorgen hoeft te maken over de eventuele aanwezigheid van hackers of ransomware die op je laptop of mobiele device beland.

Notities maken

Zakelijke meetings vragen natuurlijk altijd om duidelijke notities. Heb je veel meetings, dan is de kans groot dat je alles wat is besproken in de afgelopen meeting, allang weer bent vergeten. Het maken van notities is daarom ook cruciaal.

Gelukkig zijn er dan ook verschillende apps te downloaden die je kunt gebruiken om overzichtelijke notities te maken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om deze notities op een later tijdstip nog te bewerken, deze door te sturen en te delen met collega’s of juist als eigen naslagwerk te gebruiken voor komende vergaderingen.

De synchronisatie met al je apparaten zorgt er daarnaast voor dat je op al je apparaten kunt beschikken over dezelfde notities.

Online documenten opslaan

Daarnaast zouden we je willen adviseren om een applicatie te downloaden waarop jij je documenten kunt opslaan. Door je documenten in de zogenaamde ‘cloud’ op te slaan, kun jij altijd en overal beschikken over de documenten die je nodig hebt.

Zo hoef je nooit meer te zoeken naar documenten die op je telefoon, tablet óf laptop staan. Door het gebruik van een dergelijke applicatie, staan ze namelijk op al jouw devices.

Daarnaast geeft het jou en je collega’s ook nog eens de mogelijkheid om samen in hetzelfde document te werken!

Tijdsregistratie en kalender

Tot slot zouden we het aanraden om een app te downloaden voor tijdsregistratie en een kalender. Hierdoor heb je goed inzicht in je dagelijkse afspraken, kun je bijhouden hoe productief je nu echt bent en weten anderen ook direct wanneer ze jou wel of niet kunnen bereiken.

En hoe fijn is het om af en toe een uurtje of twee niet gestoord te worden maar volledig gefocust kunt werken? Ideaal toch!

De bovenstaande apps gaan jou dus helpen om je productiviteit sterk te verbeteren. Met apps om notities te delen, bestanden in te scannen én veilig op het internet te surfen, hoef jij je de komende tijd in ieder geval geen zorgen te maken. Hiermee creëer je namelijk de ideale digitale werkplaats!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights