Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

De nummer 1 factor die je vastgoed website zo traag maakt

| door

website-speed

Heb je wel eens afgevraagd waarom je vastgoed website zo traag laad? Dit kan velen redenen hebben, maar bij makelaars heb ik een oorzaak ontdekt die regelmatig terug komt. Deze oorzaak komt regelmatig terug omdat veel makelaars er niet van bewust zijn dat dit onderdeel van je website het geheel vertraagd.

Deze oorzaak is overigens geen klein detail die de website een klein beetje trager maakt, maar in sommige gevallen de website vertraagd tot wel 10 seconden laadtijd. En je begrijpt natuurlijk wel dat je dan een bezoeker direct kwijt bent.

[the_ad id=’28752′]

Website gebruikers zijn ongeduldig

Laat ik voorop stellen dat elke aanpassing die je aan je website kan maken die de snelheid verbeterd een toevoeging is. Google heeft namelijk in het verleden een test gedaan waarbij ze 30 resultaten toonde in hun zoekresultaten tegenover 10 zoekresultaten. Volgens onderzoek bij de Google gebruikers zou het positief uit moeten wijzen, maar in de praktijk was dit juist negatief.

20% minder bezoekers in Google bij een vertraging van 0.5 sec

Aantal bezoekers was met 20% gedaald op de pagina’s met 30 zoekresultaten. De oorzaak hiervan was het verschil in laadtijd: 0.5 sec (bron).

Minder omzet voor Amazon bij een vertraging van 100 milliseconde

Een ander onderzoek naar de effecten van laadtijd op een website kwam van Amazon. Zij hadden 2 versies van de website gemaakt waarbij de 2e versie een aantal vertragende elementen bevatten. Bij de tweede versie was de laadtijd 100 milliseconde langer dan de eerste versie.

Zelfs deze zeer kleine vertraging zorgde voor een substantiële daling in omzet (bron).

De nummer 1 factor voor makelaars: afbeeldingen

Doordat ik al veel websites van makelaars heb gezien en doordat wij het gedrag te monitoren van onze eigen klanten wanneer zij objecten gaan uploaden op onze website is ons duidelijk geworden wat de nummer 1 oorzaak is: afbeeldingen.

Zoals ik ook aangaf in mijn artikel met 20 manieren om nieuwe huurders te vinden voor je leegstaande kantoorruimte is het verstandig om professionele foto’s voor je objecten te laten maken. Dit met als doel om bezoekers op je website te overtuigen om hun gegevens achter te laten.

Maar wat als deze afbeeldingen conflicteren met de laadtijd van je website? Je bezoekers verlaten je website dan voordat ze überhaupt deze afbeeldingen of je boodschap hebben gelezen. Een investering die je alleen maar geld en omzet zal kosten dus.

Hoe herken je dit probleem?

Vaak is het formaat van afbeeldingen de oorzaak waardoor de internet browser moeite heeft om de content snel te tonen. Grote afbeeldingen die het hele scherm vullen kosten je dus kostbare seconden laadtijd, en is vaak onnodig.

Toch worden de afbeeldingen zo vaak aangeleverd door de fotograaf. Hij is er immers om hele mooie foto’s te maken, en niet voor de conversie van je website. Meeste fotograven hebben dus een ander doel voor ogen als makelaars die omzet uit hun website moeten halen.

Een gevolg van het fysieke formaat van de afbeelding is dat de bestandsgrootte van de afbeelding erg groot word. En dat is de oorzaak waarom je afbeeldingen niet snel geladen kunnen worden.

Makelaars zijn zich hier niet van bewust

Ook klanten van Kantoorruimtevinden.nl die afbeeldingen op onze website plaatsen zijn zich niet bewust van dit probleem. Vaak halen zij de afbeeldingen van hun eigen website, en plaatsen deze op onze site.

Erg mooie afbeeldingen, maar sommige hebben een bestandsgrootte van wel 18 mb. Een garantie om geen resultaat te boeken, en daarom optimaliseren wij altijd de afbeeldingen om de laadtijd te verbeteren. En dit zou jij ook vandaag nog moeten doen!

Afbeeldingen sneller maken zonder kwaliteit verlies

Afbeeldingen optimaliseren voor internet wilt overigens niet zeggen dat je foto’s er minder mooi van worden.

Het proces dat wij doorlopen op Kantoorruimtevinden.nl:

  • Het fysieke en bestandsgrootte van de afbeelding verkleinen op Picmonkey (groot effect)
  • Ontdekken of de bestandsgrootte nog kleiner kan met Google page speed tool (zonder kwaliteitsverlies)

Daarnaast hebben wij de EWWW Image Optimizer & Unveil Lazy Load WordPress plugins op onze website draaien.

Vooral de laatste “Lazy Load” plugin is interessant voor makelaars. Deze laad namelijk alleen de afbeeldingen die in het eerste zicht van de bezoeker staan. De rest worden pas geladen als de bezoeker gaat scrollen.

De browser hoeft hierbij dus niet alle content in een keer te laden, en kan de pagina dus eerder presenteren.

Lazy Load relevant voor het tonen van aanbod

Relevant voor makelaars omdat zij vaak een lange pagina met overzicht van alle objecten hebben. Op deze pagina tonen zij al het aanbod, maar vergeten hierbij dat er bij elk object een afbeelding staat. Dit is een van de belangrijkste pagina’s omdat ze via deze pagina door klikken naar een specifiek object (waar ze hun gegevens achter laten).

Als men afhaakt op deze pagina omdat de website te traag is bereiken ze nooit de pagina waar ze hun gegevens achter kunnen laten voor een bezichtiging.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van de snelheid van je website? Vul het contact formulier in, en we kijken naar de mogelijkheden.

Veel succes!

Danny Verhoeven
Kantoorruimtevinden.nl

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights