Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De tijdens je studie een onderneming starten

| door

Tijdens je studie een onderneming starten 

Heb jij al eens nagedacht over het huren van een compacte kantoorruimte, om hier tijdens je opleiding een eigen bedrijf te starten? Zeker op hogescholen en universiteiten is dit heel gebruikelijk.

Studenten proberen de kennis die zij tijdens hun opleiding vergaren direct in de praktijk te brengen binnen hun eigen onderneming. Daarbij levert het hen een mooi zakcentje op, om hun studie te kunnen bekostigen.

Niet alleen studenten aan een hogeschool of universiteit kunnen het opstarten van een eigen zaak overwegen. Het geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die vanuit een vaste baan voor een omscholingstraject kiezen bij een partij als NCOI. Een geschikte NCOI opleiding vind je eenvoudig via hun website en sociale kanalen. Het aanbod aan opleidingen is groot; voor welke deeltijd studie kies jij? 

Een volgende stap in je carrière zetten

Het voordeel van een deeltijd studie bij een opleidingsinstituut als NCOI is de mogelijkheid om deze opleiding naast je vaste baan te volgen. Je kunt de studie grotendeels in je eigen tijd plannen. Denk aan de avonden en weekenden waarin je vrij bent.

Is de opleiding relevant voor het werk wat je momenteel al uitvoert voor je werkgever? In dat geval worden de kosten mogelijk grotendeels vergoed. Pas hierbij op, dat je de opleiding niet hoeft terug te betalen als je na de deeltijd studie besluit om een eigen onderneming op te starten.

Een alternatief is het doen van een beroep op het STAP-budget. Dit budget geeft Nederlanders de kans hun kennis uit te diepen of een omscholingstraject te starten; het draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van werkenden. 

Werk aan een plan voor je eigen onderneming 

Al tijdens de opleiding kun je werken aan een plan voor de ontwikkeling van je eigen onderneming. Een goed uitgewerkt plan is essentieel om je bedrijf tot een succes te maken. Denk bijvoorbeeld na over een geschikte plek om kantoorruimte te huren.

Kies je voor een kantoor aan huis, of huur je een pand elders in Nederland? Deze keuze zal voornamelijk afhangen van hetgeen je straks aan wilt bieden. Een zakelijk dienstverlener zonder personeel zal niet direct een kantoor nodig hebben; de werkzaamheden kunnen vanuit huis worden uitgevoerd.

Een kantoor is wel wenselijk voor bijvoorbeeld een makelaar, die regelmatig klanten ontvangt. Denk ook na over de wijze waarop je diensten en producten straks aan de man wilt brengen. Welk marketingplan voer je uit, om mensen uit jouw doelgroep kennis te laten maken met je nieuwe onderneming? 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights