Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De volgende zaken zijn verstandig om te verzekeren (AOV)

| door

Ben je een ondernemer? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de inkomsten. Dat is natuurlijk fijn want de inkomsten gaan rechtstreeks naar jou. Het is alleen minder prettig wanneer je een langere periode afwezig bent door ziekte of na een ongeval.

Je moet zelf zorgen voor de inkomsten en dan kun je het beste kiezen voor een verzekering. Zorg ervoor dat je meteen een AOV  regelt op het moment dat je zzp’er wordt. Sommige ondernemers twijfelen hierover omdat je er natuurlijk geld voor moet betalen.

Maar, als het moment daar is en je kunt je werkzaamheden niet meer uitoefenen dan is het fijn om een financieel vangnet te hebben. Ben je benieuwd op welke zaken je allemaal kunt verzekeren? Wij leggen het uit.

Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Als je tenminste 25% van je werk niet meer kunt uitvoeren dan ben je arbeidsongeschikt. Je bent arbeidsongeschikt wanneer je door een medische of objectieve oorzaak niet meer je werkzaamheden kunt uitvoeren. Het kan gaan over lichamelijke kosten, een ongeval of psychische klachten. Een arts helpt om deze klachten vast te stellen.

Doe je een beroep op de AOV-uitkering dan bepaalt een team van deskundigen of je hier ook recht op hebt. De keuzes die je maakt voor de AOV is bepalend voor de premie en uitkering. Ga met je adviseur samenzitten om te kijken wat het beste bij jou aansluit. De arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt samen op maat gesteld.

Beroepsarbeidsongeschiktheid

Het arbeidsongeschiktheidscriterium is de manier waarop de verzekeraar kijkt naar hoe ongeschikt je bent. Je kunt gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt zijn. Het wordt uitgedrukt in percentages, het deel wat je nog wel kunt werken krijg je geen uitkering over.

Wanneer je kiest voor verzekeren op basis van arbeidsongeschiktheid dan kan het zijn dat ze gaan kijken naar een aangepaste werksituatie. Er wordt geen aandacht besteed aan eerdere werkervaring of opleiding.

Passende arbeid

Kies je voor passende arbeid voor je verzekering, dan wordt er wel gekeken naar de werkervaring en de opleiding. Er wordt ook gekeken naar je werk bekwaamheden en je krachten. Ze gaan dan kijken naar het werk wat je eventueel nog kunt uitvoeren. De verzekeraar stelt de arbeidsongeschiktheid vast en gaat kijken welke mogelijkheden er nog zijn.

Hij kijkt naar passende beroepen die interessant en natuurlijk ook uitvoerbaar zijn. De uitkering wordt daarop gebaseerd. Kies je voor passende arbeid dan zorgt dit ervoor dat je een lagere premie betaald dan bij beroepsarbeidsongeschiktheid.

Kortom, het is verstandig om je te verzekeren met een AOW. Ga hier snel mee aan de slag zodat je vervelende situaties voorkomt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights