Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De voordelen van een externe werkplek

| door

Werk jij als zzp’er of in loondienst, maar vaak thuis? Dan is een eigen werkplek natuurlijk wel zo prettig. Waar we in het verleden vaak aan de keukentafel zaten, is dit vandaag de dag natuurlijk niet altijd even praktisch. Vooral niet wanneer je ook kinderen hebt die om je heen lopen te dralen, is het fijner om je eigen werkplek te hebben.

image001

Deze werkplek kun je in huis creëren, maar kan natuurlijk ook buiten de deur. Wel is het goed er rekening mee te houden dat wanneer je als zzp’er werkt en maar één of twee dagen per week gebruikt maakt van deze plek, het verstandig kan zijn om ervoor te kiezen een flexwerkplek te huren of te kiezen voor een werkplek in huis.

Om je een idee te geven welke voordelen een externe werkplek allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Betere concentratie

Het grootste voordeel aan een externe werkplek, is natuurlijk dat je je veel beter kunt concentreren. Zo kun je jezelf namelijk volledig afsluiten van alles en iedereen en je volledig focussen op je werk. Iets wat op een gedeelt kantoor of in de woonkamer een stuk lastiger wordt.

Helemaal wanneer je ook veel moet bellen, zul je niet alleen merken dat externe geluiden voor jouw vervelend zijn, maar ben je misschien ook zelf wel andere mensen tot last. Wanneer je dan kiest voor een externe ruimte, heb zowel jijzelf hier geen last van, maar ook je omgeving niet.

Kies je voor een werkplek thuis, dan is het wel aan te raden om je internet verbinding na te kijken. Vooral wanneer je veel zwaardere programma’s gebruikt en bijvoorbeeld veel video calls hebt, is een stabiel verbinding wel zo prettig. Het vergelijken van verschillende internet aanbieders kan gelukkig tegenwoordig ontzettend eenvoudig online. Zo hoef je er niet bang voor te zijn dat je verbinding traag is of hapert.

Je eigen plek

Werk je nu nog veel aan de keukentafel, dan zal deze plek nadat je klaar bent met werk waarschijnlijk weer netjes moeten worden opgeruimd. De eettafel dient immers meerdere doelen dan alleen jouw werkplek.Kies je voor een externe werkplek met bureau, dan kun je hier eenvoudig alles laten liggen en kun je de volgende dag zo weer verder met waar je was gebleven. Uiteraard geldt dit niet voor een flexwerkplek, want die is natuurlijk niet van jezelf.

Goed om rekening mee te houden

Je eigen werkplek is natuurlijk ideaal. Wel is het belangrijk dat wanneer je ervoor kiest er één thuis in te richten, je rekening houdt met het feit dat je een goede bureaustoel aanschaft, maar ook zorgt voor voldoende frisse lucht.

Heb jij niet de mogelijkheid om een raam of ventilatierooster op te zetten, dan is een luchtzuiverende plant een prima alternatief. Aangezien je hier toch de nodige uurtjes achter elkaar zit, is een comfortabele en ook sfeervolle ruimte natuurlijk wel zo prettig.

Je zult namelijk merken dat het in meerdere opzichten voordeel biedt. Zo komt een gezellige en ook sfeervolle ruimte je productiviteit ten goede en een goed bureaustoel voorkomt rug, nek of schouder klachten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights