Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een e-bike leasen wordt makkelijker!

| door

Ondernemers die de auto in willen ruilen voor een e-bike moeten even met hun boekhouder gaan bellen.

Door een wetswijziging fietsen jij en je werknemers vanaf volgend jaar namelijk op een elektrische fiets voor een prikkie! De overheid stimuleert al een tijdje het gebruik van milieuvriendelijke vervoersmiddelen zoals elektrische auto’s, maar dankzij deze wijziging nu dus ook het gebruik van de e-bike.

Zo wordt het in het nieuwe jaar op fiscaal gebied een stuk aantrekkelijker om een e-bike van de zaak te rijden. Benieuwd naar wat er precies is veranderd en of deze ‘nieuwe’ regeling iets voor jou is? Lees dan snel verder!

De huidige regeling

De huidige leaseregeling voor een elektrische fiets van de zaak wordt door de meeste mensen ervaren als ingewikkeld en omslachtig.

Het hanteren van deze regeling vereist namelijk een sluitende administratie waarbinnen kilometerregistratie een vereiste is. Daarnaast moet de registratie van privé kilometers tot op de kilometer nauwkeurig kloppen, waardoor de administratie die bij een elektrische leasefiets hoort nog best een tijdrovend klusje kan worden.

Zeker als we deze regeling vergelijken met de bedrijfsfietsenregeling die tot 2014 gold. De bedrijfsfietsregeling, beter bekend als het fietsplan, was een stuk toegankelijker dan de huidige variant. Het grote voordeel van het fietsplan was namelijk dat de BTW van een e-bike tot €750,- volledig aftrekbaar was.

Tegenwoordig valt een leasefiets van de zaak onder de werkkostenregeling, waardoor de keuze voor een e-bike van de zaak vanwege de aanschafprijs vaak komt te vervallen.

Wat is er veranderd?

In 2018 presenteerde het kabinet haar plannen om de huidige regeling te vereenvoudigen. Een e-bike leasen wordt vanaf 1-1-2020 een stuk aantrekkelijker.

De plannen maken dat de financiële rondslomp die nu nog onlosmakelijk verbonden is aan een e-bike van de zaak, straks als sneeuw voor de zon verdwijnt. In het nieuwe jaar betaal je voor een lease e-bike een bijtelling van slechts 7%. Een elektrische fiets kost dan nog maar enkele euro’s per maand. Daarnaast is het grote voordeel van deze wijziging dat het bijhouden van privé kilometers niet meer nodig is. Wel zo handig toch?

Naast dat een e-bike van de zaak op financieel gebied aantrekkelijker wordt, biedt een fiets van de zaak veel meer voordelen! Zo is fietsen naar het werk stukken beter voor het milieu en is fietsen ook nog eens goed voor de gezondheid van je werknemers.

Uit onderzoek door het TNO is zelfs gebleken dat regelmatig fietsen bijdraagt aan een verlaging van het ziekteverzuim. Door het stimuleren van fietsen binnen je onderneming draag je dus niet alleen je steentje bij aan een verlaging van Co2 uitstoot, maar ook aan de gezondheid van je werknemers!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights