Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een eigen bedrijf starten

| door

Het is een spannende tijd voor elke ondernemer die zijn eigen bedrijf start. Daarbij moet er veel gebeuren, voor de een meer dan de ander. Toch is het wel belangrijk om een begroting en planning te maken voor je bedrijf.

Zo weet je namelijk zeker dat je niks kan vergeten wat belangrijk is voor je bedrijf. In dit artikel noemen we een aantal tips die je niet moet vergeten als je je eigen bedrijf start. Natuurlijk is elk bedrijf verschillend, daarom is niet elke tip noodzakelijk voor elk bedrijf.

Huur een kantoorruimte

Het is altijd een goed idee om een kantoorruimte te hebben voor je bedrijf. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van flexplekken, maar een eigen plek voor je bedrijf stimuleert jouw en je werknemers om goed te presteren.

Een goede kantoorruimte voor jouw bedrijf vindt je op een plek die goed bereikbaar is. Zo kunnen werknemers en klanten gemakkelijk en snel met het openbaar vervoer of met de auto op kantoor komen.

Laat bedrijfskleding bedrukken

Een bedrijf is geen bedrijf zonder bedrijfskleding. Meeste werkplekken hebben een dresscode die van casual tot formeel gaat. Andere werkplekken laten hun werkkleding bedrukken.

Dit zijn meestal shirts, polo’s of sweaters waar het logo van het bedrijf op gedrukt is. Met officiĆ«le werkkleding zorg je voor een uniforme indruk naar klanten toe en is het duidelijk wie je werknemers zijn.

Huur een accountant/boekhouder in

Een accountant of boekhouder is een belangrijke toevoeging aan je bedrijf. Als ondernemer zal je namelijk vaker je belastingaangifte moeten doen dan de jaarlijkse aangifte.

Hier kunnen fouten in gemaakt worden wat kan leiden tot grote boetes van de belastingdienst. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is mogelijk om zelf te leren je belastingaangifte te doen, toch wordt geadviseerd een accountant of boekhouder te nemen om hierbij te helpen.

Zo zal je altijd zeker weten dat het goed gaat.

Bedenk een goede marketing strategie

Je bedrijf is niet compleet zonder goede marketing strategie. Hiervoor zal je eerst een marktonderzoek moeten doen, zodat je weet hoe jouw producten of diensten in de (lokale) markt staan.

Eenmaal uitgezocht is het tijd om een marketingstrategie te bedenken. Er zijn hier verschillende opties voor. Denk bijvoorbeeld aan reclame borden aan de weg, advertenties in de krant of online marketing.

Dit kan je het beste bespreken met een marketing specialist, deze kan je op weg helpen met het promoten van je bedrijf.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Een eigen bedrijf starten”

  1. Onel says:

    Leuke blog! Het komt inderdaad steeds vaker voor dat mensen hun eigen bedrijf starten. Ik was 10 jaar geleden ook begonnen met mijn 1e bedrijf. Een tip om mee te geven: check altijd of je merknaam wel niet eerder is gebruikt. Zo kun je onnodige juridische problemen voorkomen. Ik wilde dit even delen.

    Groetjes,
    Felix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights