Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een gezond werkklimaat creëren

| door

Een gezond werkklimaat creëren is belangrijk, omdat je op deze manier effectiever en efficiënter werkzaamheden uitvoert.

Het werkklimaat heeft direct invloed op de productiviteit op de werkvloer. Deze kan op verschillende manieren geoptimaliseerd worden, waardoor een gezond werkklimaat wordt neergezet.

Het gevolg van een gezond werkklimaat? Gelukkige collega’s, een goede sfeer in het team en zelfs minder ziekteverzuim! Absoluut de moeite waard om aan de slag te gaan met het gewenste werkklimaat dankzij onderstaande tips!

Het inzetten van meetapparatuur

Er zijn verschillende opties mogelijk om het werkklimaat te verbeteren, daarbij is het prettig om gebruik te maken van kwalitatief sterk meetapparatuur.

Denk aan het installeren van meetinstrumenten op het gebied van temperatuur regulatie en inbouw hygro- en barometers. Meten is weten!

Kies voor kwaliteit, zodat de apparatuur een langere tijd ingezet kan worden.

Plaatsen van planten

Kantoorplanten zorgen voor verschillende voordelen die door collega’s worden ervaren.

Bijvoorbeeld door de concentratie en het geheugen te verbeteren. Ook wordt er door het plaatsen van planten in een kantoorruimte relatief minder stress ervaren in het team.

Het dagelijks zien van een mooi bosje bloemen werkt overigens ook goed voor een gezond werkklimaat.

De optimistische houding wordt op deze manier gestimuleerd. De kleur groen zorgt voor een ontspannen gevoel en er zijn genoeg planten die de lucht ook nog eens goed zuiveren. Allemaal voordelen die bijdragen aan een prettigere sfeer en setting op kantoor.

Het nemen van voldoende pauzes

Alsmaar doorwerken en non-stop werkzaamheden verrichten, maakt de werknemer een stuk minder efficiënt.

Door regelmatig pauzes te nemen of een korte break, kan ontspanning worden ervaren door het lichaam waardoor daarna meer ruimte is om inspanning te leveren. De concentratieboog kan nog zo sterk en lang zijn, door het nemen van voldoende pauzes kan de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

Maak meteen een lekkere wandeling buiten en de scherpte met bijbehorende concentratie komt goed terug!

Voorkom geluidsoverlast

Geluidsoverlast op kantoor komt vaak voor en het team kan daar veel klachten door ervaren.

Geluidsoverlast heeft een negatief effect op de werkzaamheden, bovendien voelen collega’s zich daardoor sneller moe en tonen zij prikkelbaar gedrag. De stressverschijnselen die ermee gepaard gaan, kunnen worden voorkomen bijvoorbeeld door het inlassen van een stilte-uur.

Er worden dan afspraken gemaakt om op het gewenste moment stil te zijn zodat er ruimte is om met aandacht en volledige concentratie aan projecten te werken. Ook kunnen ruimtes beschikbaar worden gesteld, waar collega’s besprekingen kunnen organiseren.

Schotten tussen de bureaus kunnen ook geluid verminderen, bijvoorbeeld wanneer er wordt gebeld. Ook planten helpen bij het voorkomen van geluidsoverlast. Minder geluidsoverlast heeft direct effect op een gezond werkklimaat!

Goede verlichting

Ook goede verlichting draagt bij aan een gezond werkklimaat. Door het benutten van daglicht voelt een werknemer zich meer in balans.

Daardoor is meer energie over om in te zetten voor werkzaamheden. Grote ramen zijn bijvoorbeeld heel erg prettig voor het klimaat op kantoor, zo wordt natuurlijk daglicht goed benut.

Ook juiste verlichting op bureaus kan bijdragen aan werkplezier. Zo raken de ogen minder snel vermoeid en blijft het energieniveau hoog.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights