Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een goed georganiseerd leven leidt tot meer werkplezier

| door

Werk en vrije tijd zijn steeds meer door elkaar aan het lopen. Dat merk je onder andere aan het aantal thuiswerkers en de continue bereikbaarheid van bepaalde beroepsgroepen. Verbeterde middelen om op afstand te communiceren zijn daar een belangrijke oorzaken voor.

Tegelijkertijd hoor je dat je werk en je persoonlijke leven gescheiden dient te houden. Voor ondernemers was dat altijd al lastiger. Aangezien zij geen vast aantal uren per week draaien.

Zelfstandigen zijn altijd op zoek naar manieren om te ontspannen en het werk even te vergeten. In dit blog besteden geven we tips om werk en vrije tijd geschieden te houden.  

Maak voor jezelf een duidelijke indeling

Heb jij geen vaste uren en loopt je persoonlijke en professionele leven door elkaar heen? Voor sommige mensen is dat geen probleem. Zij kunnen snel schakelen en hebben minder last van werkdruk.

Zelfs wanneer je zo’n persoon bent is het handig om af en toe minstens een dag helemaal vrij te houden. Continu in hetzelfde ritme zitten is ongezond en slecht voor de creativiteit. Vaak ontstaan je beste ideeën wanneer je met totaal iets anders bezig bent dan met je werk. 

Verwijder onzekerheden zoveel mogelijk uit je leven

Onbewust maken we ons om van alles en nog wat zorgen. Hoe vergaat het mijn kinderen later en heb ik genoeg gespaard om financiële tegenslagen op te vangen? Dat zijn slechts twee voorbeelden. Het zijn logische vragen die iedereen zich weleens stelt. De toekomst is onmogelijk te voorspellen.

Maar je kunt je wel voorbereiden op bepaalde situaties. Denk bijvoorbeeld aan een goede verzekering. Zelfs wanneer je hier geen gebruik van maakt heb je er profijt van. Want je maakt je minder zorgen en daardoor voorkom je nervositeit en stress. 

Laat je wensen juridisch vastleggen

Met een goede organisatie ga je ongerustheid en bezorgdheid uit de weg. Vooral zaken waar je lang over piekert en nadenkt vormen een gevaar voor je levensgeluk. Wie neemt er bijvoorbeeld de leiding over jouw onderneming wanneer je er zelf tijdelijk niet toe in staat bent?

Dat is natuurlijk geen situatie waar je op zit te wachten. Maar het is wel belangrijk om erover na te denken. Hetzelfde geldt voor de verdeling van je bezittingen wanneer je er zelf niet meer bent. Niemand denkt graag na over zijn of haar eigen overlijden. Maar door er kort bij stil te staan en de opties te overwegen ontvang je zekerheid en voorkom je zorgen.

Je houdt meer tijd over voor de dingen die je leuk en belangrijk vindt. Een testament opstellen doe je bij een voordelige notaris bij jou in de buurt. Hetzelfde geldt voor het overdragen van een woning of het aanpassen van eerder opgestelde documenten. 

Wees niet bang om af en toe “nee” te zeggen

Als je goed bent in je wat je doet is er geen gebrek aan werk. Uiteraard is dat mooi meegenomen. Maar iedereen altijd tevreden proberen te houden gaat uiteindelijk ten koste van jezelf.

Vertel je klanten en partners eerlijk of je tijd hebt voor een opdracht of aanvraag. Meestal vinden ze het helemaal niet zo erg om even te wachten. Bovendien lever je beter werk wanneer je er de tijd voor neemt. Haast is tenslotte een slechte raadgever. 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights