Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Eisen voor een alarmsysteem in kantoorruimte

| door

Eerder was op dit blog al een artikel te lezen waarin het belang van het beveiligen van een kantoorruimte werd benadrukt.

Hierin werd onder andere beschreven dat de installatie van een alarmsysteem een goede manier is om een kantoorruimte beter te beveiligen. Maar waar moet zo’n alarmsysteem voor een kantoorruimte aan voldoen en wat zijn de mogelijkheden?

[the_ad id=’28752′]

In dit artikel lees je daarom de specifieke eisen voor een alarmsysteem in een kantoorruimte. De beveiliging van een kantoor of bedrijf moet in eerste instantie preventief werken.

Immers wil je natuurlijk liever niet slachtoffer worden van een inbraak of diefstal binnen je bedrijf. Ook moet het systeem niet alleen tegen inbraken beschermen, maar ook tegen diefstallen van het personeel zelf.

Uit onderzoeken blijkt namelijk dat de meeste diefstallen binnen een bedrijf door het personeel zelf gepleegd worden.

Mogelijkheden alarmsystemen

De mogelijkheden van moderne alarmsystemen zijn eindeloos. Zeker voor kantoren komt dit goed uit want de eisen voor het beveiligen van een kantoorruimte zijn zeer divers.

Niet alleen moeten ramen en deuren worden beveiligd. Het zou ook makkelijk zijn wanneer je via het alarmsysteem kan controleren wie op welke tijdstippen het kantoor binnenkomt.

Deze mogelijkheid kan in dit geval meteen als een tijdscontrole voor het personeel dienen. Het is zelfs mogelijk om personeel slechts toegang te geven tot bepaalde afdelingen van het kantoor.

Zo kan je kamers met belangrijke en vertrouwelijke informatie exclusief toegankelijk maken voor een selecte groep mensen. Integratie met camerabewaking is een optie voor het alarmsysteem en ook kan je kiezen om een koppeling met een meldkamer te maken die het systeem monitort.

Waarom een alarmsysteem laten installeren

Een alarmsysteem biedt meerdere voordelen voor het beveiligen van een kantoorruimte. Zo zorgt een goed beveiligd pand voor gemoedsrust omdat u beschermd bent tegen inbraken en diefstal.

Ook kan een alarmsysteem bescherming bieden tegen andere gevaren, zoals vandalisme, brand en overvallen. Hopelijk is deze bescherming preventief en zal er nooit een inbraak of diefstal voorkomen door de aanwezigheid van een alarmsysteem.

Mocht dit toch een keer voorkomen dan is de pakkans van de inbreker of dief een stuk groter als gevolg van een alarmsysteem. Zo kan door een meldkamer meteen de politie ingeschakeld worden bij verdachte activiteiten.

Ook kan de camerabewaking voor beelden van de criminelen zorgen die later gebruikt kunnen worden bij de opsporing van de criminelen.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Eisen voor een alarmsysteem in kantoorruimte”

  1. pim says:

    Dankjewel voor dit artikel over alarmsystemen in kantoorruimte. Het klopt inderdaad dat er in kantoren de mogelijkheid bestaat op diverse manieren te beveiligen. Jammer dat ons pand geen bewaker heeft. In feite kan zomaar iedereen met een smoes binnen komen. https://www.credexalarmsystems.eu/nl/alarmsysteem-installeren

  2. Jaggs says:

    Thanks voor de informatie. Dit inderdaad weer een apart gevalletje. https://www.jaggsalarm.nl/smanos-camerabeveiliging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights