Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Energielabel bedrijfspand aanvragen; waarom eigenlijk?

| door

Wanneer je een bedrijfspand gaat verkopen of verhuren is het verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Bij de overdracht moet er dus een energielabel aanwezig zijn. Is deze niet aanwezig? Dan riskeer je de kans op een hoge boete.

Een energielabel is dus verplicht, maar het geeft ook inzicht in de energieprestatie van je pand. Bij het aanvragen van een energielabel bedrijfspand ontvang je ook een energieprestatie rapport.

In dit rapport vind je alle energiebesparende maatregelen die je kunt nemen voor een groener energielabel. Zeker met de nieuwe verplichting van minimaal energielabel C voor kantoren in zicht is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor een betere energieprestatie van je pand.

Energielabel boete voorkomen

Niemand zit te wachten op een hoge boete die kan oplopen tot ruim twintigduizend euro.

Daarom is het verstandig om een energielabel aan te vragen voor je bedrijfspand als je deze nog niet hebt. Bij verkoop of verhuur van je pand is het namelijk verplicht om over een geldig energielabel te beschikken.

Maatregelen voor een gunstig energielabel

Het bouwjaar van je pand heeft sterke invloed op het energielabel. Nieuwbouw is namelijk in de meeste gevallen erg energiezuinig in vergelijking met wat ouderen bedrijfspanden.

Zo geldt vaak: hoe nieuwer het pand, hoe groener het energielabel. Heb je een relatief oud pand? Dan kan je onderstaande maatregelen nemen voor een beter energielabel:

  • Zorg voor HR++ glas om de isolatie van je pand te verbeteren. Ook dubbel glas is ten opzichte van enkelglas een verbetering, echter adviseren wij om toch meteen voor HR++ te kiezen.
  • Je oude ketel vervangen voor een nieuwe energiezuinige ketel.
  • Je pand beter isoleren. Denk bijvoorbeeld aan dak, gevel en vloer isolatie. 
  • LED verlichting. Het vervangen van oude TL verlichting door LED verlichting zorgt voor een flinke besparing in energiekosten, maar ook voor een beter energielabel.

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Overtuigd om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen? Op Energielabeloffertes.nl vergelijk je gemakkelijk meerdere gecertificeerde aanbieders van energielabels voor bedrijven.

Vergelijk eenvoudig meerdere aanbieders, kies de voordeligste en plan direct een afspraak in voor inspectie!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights