Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Financieel alles op orde voor het huren van kantoorruimte

| door

Voorafgaand aan het huren van een kantoorruimte zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld goed naar de benodigde ruimte om alle medewerkers, het meubilair en bijvoorbeeld een kantine in kwijt te kunnen.

Waar grotere bedrijven vaak voor een eigen kantoorpand kiezen, is het voor ZZP’ers en MKB’ers interessant om naar een verzamelgebouw te zoeken.

In zo’n verzamelpand zit vaak standaard een kantine, waardoor je hier geen huur voor betaalt. Het onderhoud aan de kantine zit logischerwijs wel in de servicekosten inbegrepen in veel gevallen. 

Geld lenen voor huur kantoor

Naast de verschillende aandachtspunten bij het zoeken naar kantoorruimte, moet het huren hiervan ook financieel haalbaar zijn. Heb jij zakelijk lenen al eens overwogen?

Zakelijk geld lenen voor de huur van een bedrijfspand is voornamelijk interessant, wanneer de ruimte gebruikt wordt voor de productie van goederen. Een kantoorruimte huren met geleend geld wordt vaak overwogen, wanneer men uit wil breiden of klanten wil kunnen ontvangen.

Zakelijke lening afsluiten voor kantoormeubilair 

Niet alleen kan zakelijk geld lenen interessant zijn om het kantoor te kunnen huren. Ook wordt er regelmatig geld geleend om bijvoorbeeld te kunnen investeren in de inrichting van het pand.

Je wilt immers voldoende werkplekken hebben voor alle medewerkers! Daarbij is het wel zo netjes, als deze meubelen hetzelfde zijn. Een te groot verschil in kantoormeubelen maakt een ruimte al snel rommelig. Iets wat de productiviteit van medewerkers vermindert. 

Tip: kijk ook eens naar tweedehands meubelen! Deze zijn vaak veel goedkoper, terwijl de kwaliteit niet veel minder hoeft te zijn. 

Zakelijke bankrekening openen voor kantoorruimte huren 

Om een kantoorruimte te kunnen huren, heb je vaak een bankgarantie nodig. Deze eis wordt gesteld door de verhuurder van de ruimte.

Een particuliere bankgarantie is hierbij niet altijd voldoende. Zorg er daarom voor, dat je een zakelijke bankrekening heeft afgesloten voordat je de huur van een kantoorruimte overweegt.

Ook belastingtechnisch is het vaak slim om de uitgaven van je bedrijf via een zakelijke rekening te laten lopen, in plaats van via een privérekening. Er zijn verschillende Nederlandse (online) banken, waar je een goedkope zakelijke bankrekening af kunt nemen. 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights