Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een functionele, maar ook sfeervolle kantoorinrichting

| door

Al sinds de opkomst van het internet wordt er volop gepraat over thuiswerken. Toch heeft dit de afgelopen decennia niet zo’n vlucht genomen als eerder werd verwacht. En zelfs na de afgelopen jaren waarin vanwege coronamaatregelen veel thuis werd gewerkt, gaan toch weer veel mensen met plezier naar kantoor.

Minder vaak weliswaar, en met een ander doel. Een kantoor is niet alleen functioneel maar moet ook sfeervol zijn. Omdat het een plek is waar mensen elkaar op een prettige manier kunnen ontmoeten. Een plek die inspiratie brengt en stress vermindert. Hoe creëer je op kantoor een fijne sfeer?

pexels marc mueller 380768

Praktische kantoormeubelen die ook nog eens mooi zijn

Een kantoor kan natuurlijk niet zonder kantoormeubelen zoals bureaustoelen, bureaus, opbergkasten en ladeblokken. Het is belangrijk dat de bureaus en stoelen waaraan en -op mensen zitten verstelbaar zijn. Ergonomische kantoormeubelen verkleinen namelijk de kans op fysieke problemen. Maar dat het praktisch moet zijn, hoeft niet gelijk te betekenen dat het oog niets wil. Je kunt kleur aanbrengen in het kantoorinterieur door een bepaalde kleur (bijvoorbeeld die uit het logo of de huisstijl) op een gebalanceerde en gestructureerde manier terug te laten komen.

Vul lege wanden op

Een juist gebruik van kleuren kan de productiviteit verhogen. Hoewel je ervoor moet waken een te bonte kleurvoorstelling te creëren, hoeft een wand zeker niet leeg te blijven. Hang hier bijvoorbeeld een handig planbord op, of maak een fotowand met afbeeldingen van producten of medewerkers. Dit geeft niet alleen bezoekers een beter beeld van het bedrijf, maar vergroot ook nog eens de betrokkenheid van de medewerkers.

Naast werkplekken ook ‘huiskamers’

Mensen zitten niet de hele dag achter hun bureau te werken. Zeker niet aangezien postcorona kantoren meer gebruikt worden om mensen te ontmoeten en te spreken, dan om er individueel te gaan zitten werken. Juist voor dit soort momenten is het belangrijk om naast werkplekken ook een soort van huiskamer te hebben op kantoor. Denk aan comfortabele stoelen en banken, en gezellige accessoires zoals een vloerkleed of vacht over een bank of stoel.

Doen: groen!

Het is waar dat planten onderhoud en aandacht vragen, en hierdoor tijd kosten. Je krijgt er echter ook wel echt iets voor terug. Ten eerste omdat mensen in een groene omgeving beter presteren. Maar ook omdat ze een kantoor een gezelligere aanblik geven en mogelijk ook nog eens de luchtkwaliteit verbeteren. Doen dus, die planten!

Functionele én sfeervolle verlichting

Kantoren hebben tot slot vaak een grote vloeroppervlakte. Hierdoor is er slechts alleen aan de zijkanten sprake van directe lichtinval van buiten. Lastig, want om goed te kunnen werken is juist verlichting erg belangrijk. Denk hierbij niet alleen aan de welbekende tl-lampen. Deze zijn niet echt sfeervol, en vanwege het felle en koude licht ook nog eens erg vermoeiend voor de ogen. Wel doen: variëren met lichtbronnen in verschillende lichtsterktes en -kleuren. Vergeet ook niet te kiezen voor een mooie armatuur, zoals een industriële lamp of misschien wel kroonluchter

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights