Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Gebruik geen Captcha code voor je vastgoed website

| door

office 620817 640

Gister schreef ik over waarom je beter geen stockfoto’s op je vastgoed site kan plaatsen, en vandaag geef ik je nog een praktische tips om de conversie te verhogen.

In dit artikel leg ik uit wat precies een captcha code is en waarom dit een echte conversie-killer is.

[the_ad id=’28752′]

Wat is een captcha code?

Een captcha code wordt gebruikt om op een website te herkennen of je met een echte gebruiker of (ro)bot te maken hebt. Deze code staat vaak afgebeeld als een plaatje zodat de robot het niet kan lezen, en daarmee wordt er vanuit gegaan dat deze robot het formulier niet in kan vullen.

Deze robot is namelijk erop ingesteld om automatisch via een formulier spam te versturen. Daar moet de captcha code dus een oplossing voor bieden.

Een voorbeeld van de traditionele captcha code

De captcha code is niet gebruiksvriendelijk

Opzich is de captcha code een prima oplossing om spam tegen te gaan, maar toch zit er een groot nadeel aan de captcha code. Het is namelijk niet prettig voor de echte gebruiker die het formulier in wilt vullen.

In de meeste gevallen is de captcha code namelijk niet goed te lezen. Wellicht herkenbaar, en er wordt niet voor niets een functie bij geplaatst waarbij je via een druk op de knop een nieuwe code kan opvragen. Zelfs de makers van de captcha code weten dus dat het eigenlijk niet gebruiksvriendelijk is.

Daarnaast neemt het gebruik van internet op smartphones ook steeds meer toe. Op deze apparaten is het een nog grotere stap om een captcha code in te vullen.

Niet van overtuigd? Het hele proces samengevat in een afbeelding…

meme comics captcha trolling

Bron: Memeblender.com

Zijn er alternatieven?

Er zijn meer dan genoeg alternatieven, maar niet allemaal waterdicht. Overigens is de captcha code ook niet waterdicht want deze bots die spam verspreiden worden ook steeds slimmer. Mijn doel bij Kantoorruimtevinden.nl is altijd geweest om de ervaring van de gebruiker voorop te stellen.

In welke situatie kan je je als makelaar het beste vinden?

  • Meer contact opnames/bezichtigingen en spam op een acceptabel niveau. Of
  • Geen tot nauwelijks spam, maar wel minder bezichtiging aanvragen

Het lijkt mij dan een logische keuze om te accepteren dat je zo nu en dan spam binnen krijgt, maar ook meer aanvragen tot bezichtigingen.

Wat heb ik met Kantoorruimtevinden.nl getest?

Laat ik voorop stellen dat ik nooit de traditionele captcha heb gebruikt op Kantoorruimtevinden.nl omdat de ervaring met andere website die ik beheerde niet positief was. Een alternatief die ik eerst getest heb is een captcha in de vorm van een rekensom.

Daarbij vroeg ik de gebruiker dus aan het einde van het formulier “Hoeveel is 1 + 3”, en wanneer de gebruiker de som kon oplossen (4 invullen) dan werd het formulier verzonden. Een beter alternatief dan de traditionele captcha, maar nog steeds een extra stap voor de gebruiker.

En elke extra stap die een gebruiker moet nemen binnen een formulier is er een teveel. Overigens als je wilt zien hoe je een soortgelijk captcha kan implementeren in je website kan je dit voorbeeld volgen.

Custom script om spam tegen te gaan blijkt de beste oplossing

Bij een tweede alternatieve test op de traditionele captcha code en rekensom heb ik mijn programmeur een script laten maken voor het formulier om spam tegen te gaan. Dit is een javascript en speciaal ontworpen voor Kantoorruimtevinden.nl. Daarom kan ik het ook niet op mijn blog plaatsen, maar ik kan je adviseren om het er met je programmeur over te hebben.

Uit mijn eigen ervaring gaat dit het beste spam tegen en is vriendelijk voor de bezoeker. Hij hoeft immers geen extra stap te nemen om het formulier in te vullen. Win-Win situatie dus!

Via Google zijn er javascript codes te vinden die je kan implementeren in je website, maar hier heb ik geen ervaring mee. Wanneer je zelf een goede ervaring hebt met een specifiek script dan verneem ik dat graag in de reacties.

Toch op zoek naar een kant en klaar alternatief?

Heb je geen budget om je programmeur hiervoor aan het werk te zetten? Dan zijn er ook nog een aantal gratis alternatieven zoals:

Heb je zelf een goede manier dat spam tegen gaat en vriendelijk is voor de gebruiker? Laat het weten in de reacties hieronder.

Veel succes!

Danny Verhoeven
Kantoorruimtevinden.nl

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights