Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Geschikte werkplekken voor zzp’ers: coworking spaces, thuiswerken en meer

| door

Als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) is het soms moeilijk om een geschikte werkplek te vinden. Je bent immers vaak op zoek naar flexibiliteit en betaalbaarheid, terwijl je tegelijkertijd ook een professionele en productieve omgeving nodig hebt om te kunnen werken.

In dit blog geef ik een aantal opties voor werkplekken voor zzp’ers die je wellicht kunnen helpen bij het vinden van een geschikte werkplek.

1. Coworking spaces

Een populaire optie voor zzp’ers zijn coworking spaces, waarbij je kunt werken in een gemeenschappelijke werkomgeving samen met andere zzp’ers en kleine bedrijven.

Coworking spaces bieden vaak flexibele tarieven, waarbij je kunt kiezen voor een dagpas, een abonnement voor een aantal dagen per week of een vaste werkplek. Ze zijn vaak ook goed uitgerust met professionele faciliteiten, zoals een printer, scanner en internetverbinding.

2. Thuiswerken

Als zzp’er heb je vaak de mogelijkheid om thuis te werken. Dit kan zeer productief zijn, omdat je in een vertrouwde omgeving werkt en de kosten laag zijn. Maar het kan ook moeilijk zijn om afleiding te vermijden en te zorgen voor voldoende sociale interactie.

Als je thuis wilt werken, is het belangrijk om een geschikte werkplek in te richten en duidelijke afspraken te maken met eventuele huisgenoten over wanneer je werkt en wanneer niet.

3. Huur een kantoorruimte

Als je regelmatig klanten ontvangt of als je gewoon meer professioneel wilt overkomen, kan het huren van een kantoorruimte een goede optie zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van kleine kantoren die je deelt met andere zzp’ers tot volledig ingerichte kantoorruimtes die je kunt huren voor langere tijd. Houd er wel rekening mee dat het huren van een kantoorruimte vaak duurder is dan andere opties.

4. Gebruik een virtuele kantoor

Een andere optie is het gebruik van een virtueel kantoor. Hierbij krijg je een professioneel adres voor je bedrijf, maar werk je niet daadwerkelijk op die locatie. Je kunt dan gebruikmaken van de vergaderruimtes en andere faciliteiten van het virtuele kantoor wanneer je dat nodig hebt, en verder werken waar je wilt.

Dit is een goedkope optie voor zzp’ers die af en toe een professionele werkplek nodig hebben, maar niet fulltime op een kantoor willen werken.

5. Gebruik de bibliotheek of een café

Als je af en toe een werkplek nodig hebt, kun je ook overwegen om gebruik te maken van de faciliteiten van de bibliotheek of een café. De bibliotheek is vaak goed uitgerust met professionele faciliteiten, zoals computers en printers, en biedt vaak ook een rustige werkomgeving. Cafés bieden vaak gratis wifi en een leuke sfeer om te werken, maar kunnen soms wat rumoeriger zijn.

Uiteindelijk hangt het er vanaf wat voor jou de beste optie is als zzp’er. Het is belangrijk om te overwegen wat je nodig hebt in een werkplek, zoals de kosten, de locatie, de professionele faciliteiten en de sfeer. Door te kiezen voor de juiste werkplek, kun je productief en succesvol werken als zzp’er.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights