Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Goede handvatten voor een beginnend projectleider

| door

Gaat er bij jou binnenkort een nieuwe projectleider aan de slag of bén jij een starter die binnenkort een project mag leiden, en zoek jij nog enkele handvatten (voor die projectleider)? Lees dan zeker dit artikel eens goed door.

Deze tips kun je als handvatten gebruiken. 

Overcompenseer niet

Het is een klassieker om als beginnend en onervaren projectleider jezelf enorm te overcompenseren. De drang, bewijsdrift en het enthousiasme laten je alle risico’s en gevolgen van dien soms vergeten.

Probeer dit dan ook te voorkomen. Natuurlijk moet je met de volle 100% aan de bak, maar sla niet door naar de 300%. Blijf duidelijk je grenzen aangeven. 

Merk je dat nog wat moeite hebt met het inrichten van een duidelijk project door je gebrek aan ervaring? Kijk dan eens rond of je je nog wat kunt omscholen met eventueel extra cursussen.

Zo zul je aan de slag kunnen gaan met een in Lean opleiding. Leer in enkele dagen tijd alles over verbeterprojecten begeleiden en uitvoeren en behaal een zogenoemde Green Belt of uiteindelijk zelfs Black belt

Voor wie werk je?

Mocht je al wel met genoeg ervaring of kennis het werkveld betreden, dan is het altijd cruciaal om voor ogen te hebben wie de opdracht verstrekt.

Met diegene sta jij nauw in contact en moet jou waar nodig goedkeuring geven, of hij/zij kan jouw project desgewenst afschieten. Het is dus voor jou als projectleider enorm belangrijk om voor ogen te hebben wie de belanghebbenden zijn.

Zij kunnen jouw project maken, of in de ergste gevallen juist kraken. 

Hou het doel duidelijk voor ogen

Zodra je duidelijk weet wie de opdrachtgevers van het project zijn, is een ander cruciaal punt om het doel van het project duidelijk voor ogen te hebben en vooral te houden.

Bij menig project komt zoveel kijken, dat het einddoel soms nogal kan vervagen. Blijf echter op het te bewandelen pad en wijk hier niet van af. Kom je tot unieke inzichten, maar slaan ze verder niet op het doel van jouw project? Geef deze dan zeker door, maar steek er zelf niet te veel tijd en moeite in. 

Hopelijk helpen deze inzichten jou een handje en lukt het zonder al te veel ervaring toch de projecten in goede banen te leiden.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights