Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Goede koffie komt de productiviteit ten goede

| door

Je dag begint pas nadat je een lekker bakje koffie hebt gedronken. Door de drukke ochtendspits thuis, heb je vaak pas tijd voor een eerste kopje koffie als je op het werk komt.

Je werkdag staat of valt met het eerste bakje. Heb je een goede koffie, dan begint de dag echt een stuk beter! Hier een aantal gouden tips voor goede koffie op het werk.

Tip 1: Kies het beste koffiezetapparaat

Voor goede koffie heb je gewoon het beste koffiezetapparaat nodig. Afhankelijk van de grootte van jouw kantoor kan dit een traditionele filter koffiezetapparaat zijn of een volautomaat.

Een volautomaat krijgt steeds meer de voorkeur. Het staat gewoon erg mooi (het oog wil ook wat) en het maakt in een handomdraai allerlei soorten koffies. Voor elk wat wils, dus ook voor je externe klanten!

Bovendien wordt in een volautomaat een kopje koffie altijd vers gezet en vraagt het weinig onderhoud.

Tip 2: Kies goede koffiebonen

Al heb je het allerduurste koffiezetapparaat, als je koffiebonen niet goed zijn, dan is je koffie dat ook niet. Smaken verschillen, dus we gaan je hier niet zeggen welke soort koffiebonen je moet nemen.

Het is wel belangrijk dat je de koffiebonen goed vers zijn. Als je slechts een paar koffiedrinkers hebt, dan hoef je het koffiezetapparaat bijvoorbeeld niet helemaal tot aan de top te vullen met koffiebonen.

De koffiebonen zitten er dan te lang in en verliezen zo hun smaak en aroma’s. Sluit de open verpakking goed af, zodat er geen lucht bij kan komen. Zo blijven de overige koffiebonen ook goed bewaard.

Tip 3: Wees lief voor je koffiezetapparaat = goed onderhouden

Dit lijkt voor de hand te liggen, houd je koffiezetapparaat schoon, maar zeker op de werkvloer is het onderhouden van een koffiezetapparaat nogal een dingetje.

Iedereen heeft het druk met zijn werk en daardoor weinig tijd om dagelijks even het koffiezetapparaat te spoelen en af en toe een grotere schoonmaakbeurt te geven. Vaak is er ook een verwachtingspatroon dat iemand anders wel voor het koffiezetapparaat zorgt. Een idee is om een lijst met alle koffiedrinkers te verzamelen en het onderhoud door hen te rouleren. Zo heeft iedereen slechts een paar keer per jaar de verantwoordelijkheid over het koffiezetapparaat en valt het onderhoud dus best wel mee.

Ook al is de discussie over de zin en onzin van cafeïne eindeloos. Het gevoel wat een echt goed kopje koffie bij je medewerkers teweegbrengt is onbetaalbaar. Als je medewerkers graag op het werk zijn, de sfeer en de basic dranken als koffie en thee gewoon goed zijn, zal je dit direct terugzien in de productiviteit. Medewerkers komen graag wat eerder of blijven wat langer en gedurende de dag zitten ze beter in hun vel als ze wat lekkers drinken. Deze positieve energie merk je terug op de werkvloer en in de werkzaamheden.

Ben je nog op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat? Of misschien wil je jouw medewerkers wel verwennen met gezonde groentesapjes uit een slowjuicer of blender? Kijk dan eens op debeste.com, hier vind je actuele reviews met de beste producten van dit moment!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights