Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe houdt je een inspirerende of creatieve vergadering?

| door

Vergaderingen kan soms best tijdrovend en als vervelend worden ervaren, want hoe vaak denk je wel niet: ‘Ik had deze opdracht in tussen allang al klaar kunnen hebben’ of ‘Dit uurtje kan ik eigenlijk echt niet missen’.

Zijn vergaderingen niet meer zo inspirerend en creatief als eerst? Zoekt u naar een inspirerende locatie voor een workshop of een belangrijke vergadering?

[the_ad id=’28752′]

Wickedgrounds

Een vergaderruimte Amsterdam biedt wellicht als oplossing. Een voorbeeld hiervan is the Boardroom van Wickedgrounds.

Deze bijzondere ruimte is ideaal voor vergaderingen, workshop of brainstormsessies en is alles aanwezig van Smart Tv’s, flip-overs, audiosystemen en projectieschermen.

Daarnaast wordt gedurerende dag heerlijke biologische versnaperingen aangeboden zodat u energie behoudt voor uw vergadering.

Mocht u echter geen budget hebben voor het huren van een vergaderruimte, dan leest u hieronder nog een aantal tips en tricks om toch een creatieve of inspirerende vergadering te houden.

De vergaderruimte

Allereerst is het van belang de juiste vergaderruimte te kiezen, hierbij zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Licht is hierbij een van de belangrijkste.

Een ruimte waar nooit natuurlijk licht in schijnt werkt heel demotiverend en slaapverwekkend. Zoek dus een ruimte waar gedurende dag de zon naar binnen schijnt.

Ten tweede is geluid erg belangrijk. Een ruimte met hoge plafonds hebben bijvoorbeeld een vermoeiende werking op de oren, omdat het geluid erg hard klinkt, wat voornamelijk in grote gezelschappen snel irritaties op kan wekken.

Voordat u uw keuze maakt is het daarom verstandig om de vergaderzaal of zalen hierop uit te testen.

De sfeer

Naast licht en geluid is de sfeer in een vergaderruimte erg belangrijk. Let hierbij op hoe de vergaderruimte is ingericht, meubels, kleuren, maar ook bloemen en planten werken hierbij.

Uit onderzoek is namelijk gebleken als men omringt wordt door groen, men zich meer ontspannen en beter geconcentreert voelt. Kies dus voor een vergaderzaal met veel groen!

Daarnaast kan je ook kiezen voor inspirerende schilderijen of andere meubels dan standaard een tafel met stoelen eromheen, dit kan al een prikkelend en positieve werking hebben voor creatievere gedachtes.

Tijdstip van vergaderen

Als laatst is de tijdstip van de vergadering van belang. De meest ideale tijdstip voor een vergadering is tussen 10 en 11 uur.

Voor 10 uur en na drie uur zijn mensen namelijk niet meer zo productief en actief voor een creatieve sessie. Probeer dus rond deze tijdstip een vergadering in te plannen.

Met deze tips ben je al een stap verder op weg naar een creatieve of inspirerende vergadering.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights