Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe kritisch mag je zijn bij het zoeken naar kantoorruimte?

| door

Vind jij kritische mensen lastig of juist wel prettig? En wat is goed kritisch en wanneer sla je door? In welke situatie mag je kritisch zijn en hoe kritisch?

Laten we eens kijken naar wat kritisch zijn eigenlijk is en hoe kritisch je mag (of moet) zijn als het gaat om de ruimte om jouw kantoor te vestigen.

Laten we dus beginnen met te stellen dat met “kritisch zijn” niks mis is. Tenzij je doorslaat natuurlijk, maar dat is met alles zo.

Kritisch denken

Laten we eerst even kijken naar wat kritisch zijn eigenlijk is? Kritisch zijn is eigenlijk kritisch denken en dat is een vaardigheid die aangeleerd en gebruikt kan worden om te beslissen of een bewering waar, gedeeltelijk waar, of fout is en of een redenering geldig is.” Tenminste dat geeft Wikipedia aan.

Het woord ‘kritisch’ is dan ook afkomstig van het Griekse woord kriterion, dat norm betekent. Daarbij verwijst ‘kritisch’ ook naar het ‘kriticos’, eveneens Grieks wat “in staat om te onderscheiden” betekent.

Maar kritisch zijn gaat in onze mening verder. Het gaat niet alleen om het verschil te maken of iets waar is, maar ook of het voor jou goed genoeg is. Voldoet het aan jouw wensen of misschien zelfs wel eisen? Waar liggen voor jou de grenzen?

Kantoren

Terug naar de kantoorruimte. Zoek jij een ander kantoor dan mag je uiteraard best kritisch zijn. Sterker nog, kritisch zijn is een vereiste.

Dat begint met de vraag: “Wat heb jij nodig?” Daaruit volgen dus criteria als “in welkom omgeving moet jouw kantoor liggen?” en “hoe groot moet een ruimte zijn?” Gaat het om een pand of heb je aan een paar kantoorruimtes genoeg.

Moet het een moderne uitstraling hebben of juist een historische? Moet er een parkeerplaats zijn of moet het goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer.

Maar ook financieel heb je een aantal wensen en waarschijnlijk ook een paar harde grenzen. Hoeveel mag het nieuwe kantoor kosten en wat wil je daarvoor terug? Welke periode is voor jouw acceptabel als minimale huurperiode.

Geen pakje boter…

Kritisch zijn heeft ook te maken met de impact van hetgeen waar het om gaat. Kritisch zijn bij een kantoorruimte die je voor langer tijd wil gaan huren, is dus niet zo raar.

Koop je een paar sokken, een fles wijn of een tas, dan zul je anders kritisch zijn dan bij een huis of een auto. Dit geldt ook bij een kantoorruimte, niet te vergelijken met het spreekwoordelijke pakje boter.

Toch is ook de mening van anderen belangrijk. Daarom zijn referenties voor ons ook belangrijk. Vergelijk het met pubers op school en de ouders.

Eastpak

Pubers zullen als schooltas snel voor een Eastpak kiezen omdat anderen er ook mee lopen en ouders zullen er voor kiezen omdat de referenties laten zien dat deze tassen oersterk zijn.

Kritisch zijn heeft overigens niets maken met kiezen voor het duurste maar voor kiezen voor de beste prijs/kwaliteit verhouding. Hou je van merken dan is de vraag of je perse een laatste model van iets wil hebben of dat de kwaliteit of het merk belangrijker zijn.

Is dat laatste het geval dan is de Super Dry Sale bijvoorbeeld een goede optie. Bij kantoorruimte kan die vraag zijn of je perse in het centrum van een stad moet zitten.

En bedenk dat ontwerpers als Christian Dior of Ted Baker of geniën als Steve Jobs echt niet zo succesvol waren geweest als ze niet kritisch waren geweest.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights