Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe kun je effectief je kantoor beveiligen?

| door

Niet alleen in huis wil je de kans op een inbraak zo klein mogelijk maken. Ook wil je een inbraak in je kantoor voorkomen! Er zijn verschillende manieren, om je kantoor op een effectieve wijze te beveiligen tegen ongewenste gasten.

Wij spraken met een ervaren slotenmaker uit Den Haag, die ons hier meer over kon vertellen. De slotenmaker vertelde ons, dat kantoorpanden vaak behoorlijk slecht beveiligd zijn. Denk aan medewerkers, die toegang hebben tot ruimtes waar zij niet zouden mogen komen.

Of wat te denken van panden, die ook in het weekend geopend zijn zonder toezicht van een beveiliger? Zonder dat medewerkers het door hebben, kan er iemand met ze mee naar binnen proberen te komen.

Een toegangssysteem voor bedrijfspanden gebruiken

Mede door de reeds beschreven reden, is het verstandig om voor een toegangssysteem te kiezen.

Laat bijvoorbeeld een systeem ontwikkelen, waarbij medewerkers enkel op vertoon van een pas een bepaalde ruimte binnen kunnen komen. Als zij eenmaal in de lobby van je bedrijfspand zijn, kunnen ze enkel met hun pas naar een volgende ruimte.

Dit voorkomt dat mensen met je personeel mee naar binnen proberen te glippen. Dit zal een medewerker immers al snel opvallen, als iemand achter hem of haar geen pasje gebruikt.

Ook is het met dit systeem mogelijk, om bepaalde rechten aan de houders van passen toe te kennen. Medewerkers zonder de benodigde rechten, kunnen zo niet in alle ruimtes van je bedrijfspand komen.

Installeer een alarmsysteem binnen je pand

Naast het gebruik van een toegangssysteem met pasjes, is ook het gebruik van een alarmsysteem binnen je pand aan te raden.

Een alarmsysteem kan naar eigen inzicht worden samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een bewegingssensor op te hangen rond de ingangen van het pand. Ook het gebruik van magneetcontacten op ramen en deuren van losse kantoorruimtes kan de overweging waard zijn!

Een slotenmaker kan je meer vertellen over de beveiligingsmogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden.

Tip: hang altijd een camera in de lobby van het pand, in de verschillende gangen en rondom het gebouw. Met een camera kan alles door een beveiliger gemonitord worden!

Daarbij worden inbrekers op voorhand al afgeschrikt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights