Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe zit het met het internet?

| door

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte? Dan zijn er heel veel dingen waar je aan moet denken.

Je hebt waarschijnlijk een aardig wensenlijstje: het moet in de buurt zijn, het moet de mogelijkheid bieden om te groeien, het moet er netjes en representatief uitzien en passen bij de uitstraling van je bedrijf(je).

En als je eenmaal een goede plek hebt gevonden die goed aanvoelt waar je het wel ziet zitten dan is de kans behoorlijk groot dat je druk bent met het onderhandelen qua huurprijs, de huurperiode en de opzegtermijn.

[the_ad id=’28752′]

Flexibele huurtermijn

Zelf wil je de prijs zo scherp mogelijk zien, de huurperiode zo flexibel mogelijk insteken en de opzegtermijn kort houden. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt groeien en krimpen als dat nodig is en je niet te lang gebonden bent aan 1 plek.

Maar vergeet 1 ding niet. Het beschikbare internet of alles in 1 abonnement. Een aantal zaken zijn daarbij slim om te bekijken en zijn goed om over na te denken:

Glasvezel


Is er glasvezel beschikbaar op het adres van het kantoor dat u voor ogen heeft? Waarom is dit belangrijk? Glasvezel is stabieler en zorgt ervoor dat je met dezelfde snelheid kunt uploaden als downloaden.

Als je veel grote bestanden moet versturen aan klanten dan is het wel zo prettig als het uploaden ook lekker snel gaat. Er is tenslotte bijna niks zo irritant als een prettig werkende internetverbinding.

Vraag ook na bij de verhuurder wat er momenteel beschikbaar is en wat u allemaal zelf moet regelen of dat u gebruik kunt maken van een mogelijk al bestaande verbinding.

Internet of alles in 1


Een internetverbinding is een no brainer, maar heb je voor jouw bedrijf en zaken doen ook een vaste telefoonlijn nodig?

Of heb je voldoende aan alleen een internetverbinding? En hoe zit het met TV? Vind je het makkelijk en leuk als je op kantoor eenvoudig zomers de Tour de France kunt kijken met collega’s, of EK of WK wedstrijden die onder werktijd zijn toch op kunt zetten tijdens het werk.

Met een TV abonnement is dat wellicht wat makkelijker dan dat jij en al je collega’s het online gaan zitten kijken en daardoor de verbinding ‘krom trekt’. Er zijn verschillende aanbieders die speciale zakelijke abonnementen hebben met hogere internetsnelheden dan de abonnementen voor consumenten. Deze zijn zeker het bekijken waard.

De take away is eigenlijk; sta er even bij stil en kijk wat er beschikbaar is op het adres van jouw nieuwe droomkantoor dat je voor ogen hebt. Je wilt er tenslotte niet achterkomen dat er slechts een internetsnelheid van 20 Mb/s beschikbaar is. Want dan is het te hopen dat je niet zo’n lang huurcontract hebt getekend.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights