Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Holding oprichten: wat is het en hoe werkt het?

| door

Met het oprichten van een besloten vennootschap kan je twee verschillende richtingen opgaan. Je kan een holding oprichten of ervoor kiezen om een werkmaatschappij op te richten.

holding oprichten

Beiden staan weer voor iets anders en hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Dit artikel focust op wat een holding nou precies inhoudt en hoe dit in zijn werking gaat.

Houd je vast aan je vermogen

Het verschil tussen een holding en een werkmaatschappij is dat je in een holding je vermogen vasthoudt in plaats van dat je deze gebruikt voor andere ondernemingen, wat wel het geval is in een werkmaatschappij.

Een holding wordt gezien als het moederbedrijf dat aandeelhouder is van een werkmaatschappij.

Waarom een holding oprichten?

Het oprichten van een holding brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste kan je al je compleet veilig stellen zonder dat je hier belasting over hoeft te betalen. In tegenstelling tot een besloten vennootschap kun je je winst aan jezelf uitkeren of deze in je bedrijf laten zitten.

Doordat jouw bedrijf de status als holding heeft is het volledig toegestaan om de winst in je bedrijf te laten zitten, zonder dat je hier na enige tijd belasting over moet betalen.

Ten tweede is het voor schuldeisers onmogelijk om je aan te spreken om het vermogen dat in je bedrijf zit in het geval van een faillissement. Ten slotte hoeft je geen inkomstenbelasting betalen over de winst van je bedrijf als je besluit om deze te verkopen. De winst kan je zonder extra kosten aan een nieuwe eigenaar doorgeven of in je eigen pensioen steken.

Je eigen holding eenvoudig oprichten

Een holding oprichten kan gemakkelijk bij Ligo.nl, waar je door ervaren juristen wordt begeleid tijdens en na het oprichten van je eigen bedrijf.

Omdat een holding een besloten vennootschap is, is het vanzelfsprekend dat je deze eerst aanmeldt bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Vervolgens ga je in gesprek met een notaris over het opstellen van een oprichtingsakte voor jouw bedrijf.

Tenslotte zorgt de notaris ervoor dat de oprichtingsakte wordt goedgekeurd, zodat jij met jouw eigen holding aan de slag kan.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights