Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Is een HRe-ketel geschikt voor jouw kantoor?

| door

Een HRe-ketel kan een interessante optie zijn voor mensen met een kantoorruimte. Met dit type ketel wek je namelijk niet alleen warmte voor de verwarming op maar ook elektriciteit.

Doordat deze cv ketel zowel warmte als elektriciteit kan opwekken kan je hiermee een flinke besparing op de energierekening van het kantoor realiseren.

[the_ad id=’28752′]

Grote investering

Het nadeel van een HRe-ketel is echter dat je hiervoor een grote investering moet doen. De aanschafprijs van een dergelijke ketel is namelijk rond de 10.000 euro.

Je kan hiermee echter wel een rendement van meer dan 100% behalen bij het opwarmen van een kantoorruimte en tegelijkertijd gratis elektriciteit opwekken.

In kantoorruimtes waar veel energie verbruikt wordt kan dit echter een dermate hoge besparing opleveren dat het de investering waard is.

Wat is een HRe-ketel

Een HRe-ketel is eigenlijk een normale HR ketel waarmee met een hoog rendement de kantoorruimte verwarmd wordt en het water uit de kraan.

Het verschil zit hem echter in een heteluchtmotor die in de ketel ingebouwd is. Wanneer de ketel aanstaat om de kantoorruimte te verwarmen dan zal deze heteluchtmotor tegelijkertijd elektriciteit opwekken.

Deze elektriciteit kan natuurlijk ook in het kantoor gebruikt worden waardoor je een stuk minder stroom afneemt. Meestal is de elektriciteit die door een HRe-ketel wordt opgewekt slechts een aanvulling op het normale elektriciteitsverbruik in een kantoor.

Wanneer de ketel niet genoeg elektriciteit opwekt dan schakelt de HRe-ketel gewoon over naar het normale elektriciteitsnetwerk. Je hoeft jezelf dus geen zorgen te maken om ooit zonder stroom te zitten in kantoor.

Minimaal gasverbruik om te besparen

Door de hoge aanschafprijs van een HRe-ketel is het belangrijk dat er jaarlijks een minimale hoeveelheid gas verbruikt wordt bij het verwarmen van de kantoorruimte.

De meeste woning in Nederland verbruiken niet een dergelijk grote hoeveelheid gas waardoor het voor hen geen interessante investering is. Kantoorruimtes zijn meestal echter een stuk groter en vaak ook minder goed geïsoleerd als een gemiddelde woning.

Om deze reden kan een HRe-ketel voor kantoren wel een interessante optie zijn. Een HRe-ketel zorgt namelijk voor een grote besparing op energie wanneer er jaarlijks meer dan 1600 m3 gas verbruikt wordt.

Bij een dergelijk hoog gasverbruik zal de HRe-ketel ook een grote hoeveelheid elektriciteit kunnen opwekken. Hierdoor wordt de besparing die met de ketel gerealiseerd wordt steeds groter. Je zou dus kunnen zeggen dat hoe meer gas je verbruikt hoe meer geld je jaarlijks kunt besparen met een HRe-ketel.

Met deze besparing van elektriciteit draag je ook bij aan een beter milieu doordat de ketel op een meer effici├źnte manier elektriciteit opwekt dan een grote elektriciteitscentrale.

Door loodgieter gent

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights