Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je bedrijf laten opvallen op een beurs

| door

Heb je net je eigen onderneming opgericht en wil je extra aandacht onder je doelgroep? Dan zijn er verschillende manieren om je bedrijf te promoten.

Tegenwoordig zie je dat er veel online geadverteerd wordt en is offline marketing in de meeste ogen bijna verleden tijd. De beste manier is om online en offline marketing te combineren.

Maar hoe zorg je ervoor dat je op de “ouderwetse” manier beter zichtbaar wordt en dat de naamsbekendheid van je bedrijf stijgt? Een effectieve optie is om op een beurs te staan waar jouw doelgroep ook te vinden is. Maar hoe val je hier op tussen tig stands?

Stand inrichting

Bedrijven die op een beurs staan, vooral bedrijven met een behoorlijk budget, hebben vaak goed nagedacht over de inrichting van hun stand.

Grote kans dat er een team met meerdere personen achter het eindresultaat zitten. Door de hoge mate van concurrentie is het verstandig om een ontwerp te bedenken dat direct opvalt richting je potentiele klanten.

Bepaalde soort verlichting kan jouw stand een professionele uitstraling geven. Met led strip verlichting kan je veel kanten op. Zo heb je keuze uit verschillende kleuren licht en kan je dit op elk gewenst moment veranderen van kleur of zelfs dimmen.

Als bezoekers langs jouw stand lopen, dan is het belangrijk dat je bedrijfsnaam of logo goed te zien is. Dit kan gerealiseerd worden door je bedrijfsnaam te omranden met ledverlichting, een roll-up banner, spandoeken of reclameborden te plaatsen. Zo zal je logo onthouden worden als mensen dit later opnieuw zien.

Een ander punt dat een grote rol kan spelen voor de aanloop van bezoekers is de locatie. Een ideale stand heeft veel ruimte en licht, kan betreden worden vanuit meerdere kanten en staat op een punt waar veel mensen komen. Deze stands zijn vaak als eerst verhuurd, dus hier moet je op tijd mee zijn.

Demonstreer jouw product

Het is belangrijk dat de mensen weten wat jij verkoopt of aanbiedt. Ongeacht of dit een product is wat het leven van je potentiele kopers makkelijker maakt of een service.

Om deze reden is het verstandig om uit te leggen hoe het product werkt. Dit kan je laten zien door middel van een kort maar krachtige video af te spelen. Om meer leads te genereren is het ook mogelijk om een unieke aanbieding te presenteren die alleen gebruikt kan worden door de bezoekers van de beurs.

Een feit is dat klantenservice essentieel is, vooral als je op een zakelijke beurs staat om jouw bedrijf te promoten. Als je na een interessant gesprek met bezoekers weet dat zij in de toekomst jouw klant worden, dan kan je ervoor kiezen om goodiebags mee te geven. Gebruik hier je creativiteit voor en zorg dat mensen ook iets aan je geschenk hebben.

Representatief en uitstraling

Bezoekers van een beurs krijgen veel prikkels van alle geluiden, kleuren en geuren. Dit maakt het iets lastiger voor een stand om de aandacht te krijgen gezien de omgeving.

Echter zijn er een aantal punten – die jij in de hand hebt – om het voor elkaar te krijgen dat bezoekers toch hun ogen op jouw stand hebben gericht, zoals:

  • Verzorgd uiterlijk: sta je met meerdere mensen in je stand? Probeer dan dezelfde kleding of dezelfde kleuren te dragen. Kies niet voor witte sneakers, maar draag nette schoenen, zodat dit ook professionaliteit uitstraalt.
  • Proactieve houding: spreek mensen aan als je ziet dat ze geïnteresseerd zijn. Ook als ze geen interesse hebben en je stand voorbij lopen, is het wel zo vriendelijk om hen gedag te zeggen. Wellicht zal deze persoon een aangenaam gevoel hebben overgehouden aan jullie korte conversatie en zal dit een toekomstige klant worden.
  • Naambadges: dit kan zorgen voor persoonlijker contact, aangezien je naam er op staat en de andere persoon weet met wie hij/zij zaken kan doen. Daarnaast is het duidelijk wie bij de stand hoort en het personeel is makkelijker aanspreekbaar.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights