Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je kantoor netjes houden: 5 tips

| door

Wanneer je een kantoorruimte gevonden hebt wil je er natuurlijk alles om doen om deze ruimte zo netjes mogelijk te houden.

Maar zeker wanneer je met meerdere medewerkers in dezelfde ruimte werkt, is dit niet altijd even makkelijk. Hoe zorg je er nu voor om je kantoor netjes te houden? We geven je graag een aantal handige tips.

1. De schoonmaak

Begin met het uitbesteden van de schoonmaak en ga op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Amsterdam bijvoorbeeld.

Niet alleen bespaar je zo ontzettend veel tijd (waardevolle tijd die je aan je onderneming kunt besteden), maar een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt er ook nog eens voor dat de schoonmaak goed en volgens de regulering gedaan wordt.

2. Voldoende kastruimte

De kastruimte op je kantoor zorgt ervoor dat een ruimte slordig of juist overzichtelijk oogt.

Hoe meer kastruimte jij hebt (en hoe beter je deze organiseert), hoe meer spullen je uit het zicht op kunt bergen. Denk vooraf even goed na over wat voor kastruimte je nodig hebt, hoeveel je nodig hebt en waar je dit gaat plaatsen.

Een simpel rek waar spullen in opgeborgen worden ziet er bijvoorbeeld een stuk slordiger uit dan een dichte kast. Wat gaat er vervolgens in de kast? Heb je veel papieren, dan is een ladekast handig. Heb je juist meer grote materialen, dan kies je liever voor een andere kast.

3. Schaf organizers aan

Zeker wanneer je veel los papierwerk op kantoor hebt, kunnen organizers ontzettend handig zijn om niet alleen overzicht maar ook inzicht te creëren.

Alle benodigde papieren zitten mooi bij elkaar opgeborgen, en zijn hierdoor makkelijker te vinden en liggen niemand in de weg. Organizers komen dan ook in allerlei vormen en maten: van manden tot bakken of rekken.

Ideaal om alle losse rommel zoals puntenslijpers, rondslingerend papier, rekenmachines en meer in op te bergen.

4. Installeer een aantal boekenplanken

Door een aantal boekenplanken in de ruimte op te hangen zorg je niet alleen voor voldoende opbergruimte, maar creëer je ook een gezellige en huiselijke sfeer.

Zorg natuurlijk wel dat de items die uiteindelijk op de boekenplanken komen er niet te rommelig uitzien en probeer het vooral bij boeken, binders en organizers te houden.

De boekenplanken zijn namelijk goed zichtbaar en kunnen hierdoor een pluspunt maar ook een minpunt voor je kantoorruimte worden.

5. Voldoende vuilnisbakken

Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende vuilnisbakken rondom kantoor te hebben om de vloeren schoon en overzichtelijk te houden.

Hoe meer vuilnisbakken je hebt, hoe groter de kans dat medewerkers hun prullen direct in de prullenbak gooien en niet rond laten slingeren.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights