Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Je werkplek goed afwerken verhoogt efficiëntie

| door

Hopelijk ben je op deze site een goede kantoorruimte tegengekomen. Of wellicht heb je zelf kantoorruimte, om te verhuren. In beide gevallen is het belangrijk om de ruimte goed in te richten.

Dan hebben we het niet alleen over meubels. Om een fijne werkplek te creëren, moet de ruime goed afgewerkt en lekker warm zijn. Je werkplek goed afwerken verhoogt zelfs efficiëntie.

Begin direct met je werkplek goed afwerken

Met een bureau, een stoel en een koffiezetapparaat ben je er nog niet niet. Kijk eens goed naar de ruimte. Is dit een fijne plek om te werken?

Zo niet, dan is het helemaal zo ingewikkeld niet om er wat aan te veranderen. En dat is makkelijker wanneer je de ruimte nog niet in gebruik hebt genomen.

Waar moet je op letten bij het inrichten en aankleden van je werkplek

Afbladderende muren, vieze vloerbedekking en scheve kozijnen gaan je op den duur irriteren. Dat kan afleiden van het werk. Bovendien is het fijn om je kantoorruimte in te richten voor bezoek. Misschien ontvang je nu nog geen klanten, in de toekomst kan dat wellicht anders zijn.

Daarom kun je maar beter direct zorgen dat de ruimte netjes is. Meubilair kun je gemakkelijk later nog upgraden, maar nu de ruimte nog leeg is, is het makkelijk om de ‘hardware’ klussen meteen te doen. Dat hoeft niet veel geld te kosten, en voor ondernemers zijn deze kosten aftrekbaar.

Bij een betrouwbare leverancier met veel keuze en voorraad bestel je in één keer alles wat je nodig hebt, en het wordt bij de werkplek geleverd. Wel zo makkelijk.

Let op het daglicht

Een lichte ruimte zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt en je langer kunt concentreren. Door veel gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor.

Dat is fijn, want zo voorkom je het gevoel dat je de hele dag in een ‘hokje’ doorbrengt. Lichte vloeren en muren helpen om het licht te weerkaatsen, waardoor je optimaal gebruik maakt van het beschikbare daglicht.

En op de verlichting

Je zult, zeker in de wintermaanden, vast regelmatig in de kantoorruimte zijn terwijl het buiten donker wordt of is. Goede verlichting is dan belangrijk. Witte verlichting voelt het meest aan als daglicht.

Kies daarom niet voor een leuke sfeerlamp met warme verlichting, maar ga voor witte verlichting aan het plafond. Een lichtbron aan het plafond bespaart ook nog eens ruimte in je kantoor waardoor je kantoor groter lijkt!

Lekker warm

Een comfortabel klimaat is natuurlijk ook ongelofelijk belangrijk voor je efficiëntie. Zorg dat het raam en de deur niet tochten, en dat er een verwarming in de ruimte is die je zelf kunt bedienen.

In Nederland hebben we zeker de helft van het jaar verwarming nodig, dus het is de moeite waard om daar aandacht aan te besteden. Zo’n radiator hoeft gelukkig ook al lang niet meer zo’n wit bakbeest te zijn, die jouw stijlvolle inrichting naar beneden haalt!

Mooie (design) radiatoren zijn er al voor redelijke prijzen, in diverse kleuren.

Voorkom geluidsoverlast

Zit je met meerdere mensen in de kantoorruimte? Besteed dan aandacht aan de akoestiek. Veel gesprekken voeren kan storend zijn voor mensen die zich moeten concentreren voor hun werkzaamheden.

Gelukkig is het mogelijk om de kantoor akoestiek te verbeteren. Speciale producten en voldoende ‘zachte’ materialen in een kantoorruimte zorgen ervoor dat storende geluiden zoveel mogelijk beperkt worden.

Denk daarbij ook aan de vloer! Een PVC vloer absorbeert bijvoorbeeld veel geluid.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights