Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kan een houten vloer in een kantoor?

| door

Als je een nieuw kantoorpand wilt betrekken of uw bestaande kantoor opnieuw wilt inrichten, dan maakt je ongetwijfeld een aantal goed doordachte afwegingen.

Je wilt dat je mensen goed en comfortabel kunnen werken, geheel volgens arbo-normen. Dat je investeert in meubilair dat op ieders persoonlijke afmetingen in te stellen is, spreekt voor zich.

Als je mensen gezond en goed kunnen werken, vertaalt zich dat in meer rendement. Aan het uiterlijk van je kantoor besteedt je ook aandacht. Je bedrijf wil kwaliteit uitstralen en dat wil je terugzien in uw interieur en decoratie.

En hoe zit het met je eigen kantoor?

[the_ad id=’28752′]

Je kantoor, meer dan alleen je werkplek

Als ondernemer maak je waarschijnlijk lange dagen en voor je is dat heel normaal. Mag je zich dan wat extra luxe gunnen? Je verdient een mooi bureau en een uiterst comfortabele bureaustoel.

Als je klanten of personeel op kantoor ontvangt, wil je dat je werkruimte klasse, rust en kwaliteit uitstraalt. Want als je gesprekspartners zich thuis voelen, haal je meer uit de gesprekken.

Heb je weleens aan een houten vloer gedacht in plaats van bijvoorbeeld projecttapijt?

De voordelen van een houten vloer

Een houten vloer geeft je werkplek een warme en vertrouwenwekkende sfeer. Mooi afgewerkt en goed onderhouden hout lijkt door zijn nerfstructuur, die nergens hetzelfde is, als het ware te leven.

En je hebt nooit meer last van storende koffievlekken. Een houten vloer is heel eenvoudig schoon te houden, waardoor je bespaart op de kosten van een regelmatige tapijtreiniging, terwijl je er zo veel voor terugkrijgt.

Bovendien is een houten vloer, zeker als het gemaakt is van eikenhout van de beste kwaliteit, bijzonder duurzaam. Mocht je de vloer zwevend laten leggen, dan neem je de investering gewoon mee, mocht je ooit willen uitbreiden of verhuizen.

De nadelen van een houten vloer

Een nadeel van een houten vloer is dat je ziet dat erop geleefd wordt. Hoe intensiever het gebruik, hoe doorleefder de vloer eruitziet. Sommige mensen vinden dit mooi en anderen vinden dit juist lelijk.

Ook maakt het lopen over een houten vloer meer ‘lawaai’ dan het lopen over tapijt. Een goede houten vloer met goede ondervloer is geluidsisolerend maar natuurlijk nooit zo effectief als een zachte vloer.

Verder kan een houten vloer gaan ‘werken’. Dat betekent dat het hout kan uitzetten en/of krimpen. Hierdoor kunnen naden groter of kleiner worden. Ook dat vinden mensen soms minder mooi. Door de houten vloer te verlijmen kun je dit tegengaan.

Goede kwaliteit hout

Let bij het uitzoeken van een houten vloer op de kwaliteit. Alleen de beste eikenhouten vloerdelen zijn goed genoeg voor een kantoorvloer. De toplaag moet minimaal 4 mm dik zijn. Met name de plek onder uw bureaustoel heeft te lijden.

Een dikke toplaag is hiertegen bestand. En het is mogelijk om de vloer opnieuw op te schuren en daarna te voorzien van een nieuwe kleur. Verder moet je erop letten dat de vloer oxidatief geolied is.

Dit heeft als voordelen dat de vloer kan ademen, watervlekken makkelijk weg te poetsen zijn en ook nog een isolerende werking heeft.

Het enige wat nog moet gebeuren is de houten vloer regelmatig stofzuigen, zo nu en dan vochtig afnemen met een speciaal reinigingsmiddel en af en toe in de olie of was zetten. Zo houdt uw kantoor de uitstraling die u voor ogen heeft.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights