Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kantoor verbouwen? 5 handige tips!

| door

Je kantoor verbouwen is vaak het begin van hopelijk een mooi nieuw hoofdstuk. Het zelf regelen en (gedeeltelijk) uitvoeren van de verbouwing is een toffe uitdaging.

kantoor verbouwen

Maar op welke punten moet je allemaal letten bij het verbouwen van je kantoor? Wij geven in deze blog vijf handige tips die zorgen voor een soepele verbouwing!

Tip 1. Doel van de verbouwing

Deze tip klinkt misschien overbodig. Toch is het belangrijk om vooraf goed te bedenken wat nou daadwerkelijk de redenen zijn om te verbouwen.

Wil je de werkplekken voor werknemers verbeteren? Wil je een frisse uitstraling? Of heb je meer ruimte nodig? Een passend plan van aanpak maken is een stuk gemakkelijker als je precies weet waarom je wilt gaan verbouwen.

Tip 2. Lijst met benodigdheden

Heb je een idee hoe je vernieuwde kantoor eruit moet komen te zien? Dan is onze tip om te bedenken wat je allemaal nodig hebt om dit te realiseren. Maak een lijst met daarop alles wat je nodig hebt om je nieuwe kantoorinrichting te realiseren.

Denk bijvoorbeeld aan meubelstukken, bouwmaterialen, gereedschappen, verlichting en noem zo maar op. Een uitgebreide lijst met benodigdheden geeft je de mogelijkheid om ook direct de kosten te berekenen.

Dit geeft je meer inzicht in de kosten.

Tip 3. Doe het zelf

Veel werkzaamheden bij een kantoor verbouwing kunnen zelf gedaan worden. Het is overigens ook hartstikke leuk om samen met je personeel te klussen aan een nieuw kantoor.

Een aantal voorbeelden van werkzaamheden die je zelf kunt doen zijn: sloopwerk, schilderen, verlichting vervangen en noem zo maar op.

Voor specialistische verbouwwerkzaamheden adviseren wij wel om een professional in te schakelen. Het aanleggen van elektriciteit kunt u bijvoorbeeld het beste door een elektricien in Zwolle of elders laten uitvoeren.

Tip 4. Huur een puincontainer

Moeten er sloopwerkzaamheden uitgevoerd worden? Dan komt er vaak ontzettend veel puin en sloopafval bij een verbouwing kijken.

Zelf afvoeren kost vaak erg veel tijd en moeite, waardoor het huren van een puincontainer een interessante optie is. Een container huren in Amsterdam of elders in Nederland is ideaal.

Je kan namelijk het afval direct in de container gooien. Tip: ook een container huren in Almere via Paridon Containers is mogelijk!

Tip 5. Bepaal het budget

Heb je een duidelijk beeld hoe je vernieuwde kantoor eruit moet komen te zien? Dan is het van belang om een budget vast te stellen.

Ons advies is om het zo ruim mogelijk in te schatten, zodat je ruimte overhoudt voor onverwachte kosten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights