Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Nieuw kantoor, nieuwe energieleverancier?

| door

Heb je zojuist een nieuw kantoor betrokken? Dat is een felicitatie waard. Je verwacht op de nieuwe locatie je klanten beter van dienst te zijn.

Meer klanten leidt waarschijnlijk tot meer winst. Je verwacht dus dat de verhuizing naar een nieuw kantoor meer winst oplevert.

Je kunt natuurlijk ook geld verdienen door te besparen. Waarop kun je hoogstwaarschijnlijk besparen? Op de energiekosten. Wil je ook, zonder er veel moeite voor te doen, een aanzienlijk bedrag besparen?

Overweeg dan om over te stappen naar een andere energieleverancier. Overstappen is tegenwoordig heel gewoon. Wist je dat er in 2017 25% meer mensen overstapten naar een andere energieleverancier dan in 2016?

Waarschijnlijk weet je dat overstappen naar een andere zorgverzekeraar pas kan na 12 november. Weet je dat overstappen naar een andere energieleverancier het hele jaar kan?

Redenen om over te stappen naar een andere leverancier

Veel mensen die overstappen noemen het kunnen besparen op de energierekening als reden.

Er zijn echter nog andere redenen op over te stappen: ontevredenheid over je huidige energieleverancier, het aflopen van je contract, op dit moment te hoge kosten voor energie en de mogelijkheid bij een overstap te kunnen profiteren van een aantrekkelijke aanbieding of welkomstbonus.

Uiteraard kunnen er nog andere redenen zijn om de overstap te maken, zoals bijvoorbeeld het feit dat je nieuwe energieleverancier wel groene stroom kan leveren.

De voordelen van een overstap

Het belangrijkste voordeel is eigenlijk al genoemd.

Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je snel veel geld besparen, zeker als je kunt profiteren van een aantrekkelijke aanbieding of aanzienlijke welkomstbonus.

Bovendien past het nieuwe energiecontract waarschijnlijk beter bij je wensen.

Waar moet je op letten?

Overweeg je om over te stappen naar een andere energieleverancier. Ga dan niet overhaast te werk. Er zijn enkele vragen die je eerst moet beantwoorden.

  • Wil je bepalen of een andere energieleverancier goedkoper is? Dan moet je precies weten wat je verbruik bij je huidige energieleverancier is. Neem daarom contact op met je huidige energieleverancier. Hij kan je die gegevens verstrekken.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Heb je op dit moment een energiecontract voor bepaalde tijd? Is het contract nog niet afgelopen. Bij het voortijdig opzeggen van het contract moet je dan waarschijnlijk een vergoeding betalen. Zo ja, welk bedrag? Kijk in de algemene voorwaarden van je huidige energieleverancier.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Heeft de nieuwe leverancier geen ongunstige voorwaarden? Wellicht krijg je nu geen boete als je eens een keer te laat betaalt, terwijl je bij je nieuwe leverancier wel een boete moet betalen. Wellicht kun je nu wel kosteloos overstappen, terwijl je bij je nieuwe leverancier dan een boete moet betalen. De voorwaarden bij je nieuwe leverancier kunnen natuurlijk ook gunstiger zijn.

[su_spacer size=”10″]

De prijs voor gas en elektriciteit

Je bent natuurlijk op zoek naar een goedkopere aanbieder. Die vind je door de prijs van gas en elektriciteit van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.

Helaas is dat minder eenvoudig dan het lijkt. Let daarom goed op bij het vergelijken van de aanbiedingen.

Je betaalt altijd twee soorten kosten: vaste kosten en variabele kosten. De vaste kosten verschillen per energieleverancier, terwijl de variabele kosten afhankelijk zijn van de hoeveelheid gas en elektriciteit die je verbruikt. Levert een energiemaatschappij gas en elektriciteit voor een opvallend lage prijs? Let dan op. Het hoeft namelijk niet de goedkoopste leverancier te zijn.

Wellicht wordt er een hoog bedrag aan vaste kosten per maand in rekening gebracht. Dat is ongunstig, zeker als je relatief weinig energie verbruikt. Het vinden van de goedkoopste aanbieder is dus inderdaad niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt.

Zoeken naar een nieuwe energieleverancier

Je hebt besloten dat de verhuizing naar een nieuw kantoor een goed moment is om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Natuurlijk weet je waar je bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier op moet letten. Uiteraard wil je snel en eenvoudig zoeken naar een goede aanbieding. Gelukkig kan dat zonder heel veel websites van leveranciers te bezoeken.

Ga naar de website Energieaanbiedingen.com. Je vindt daar de verschillende acties van diverse energieleveranciers. Ongetwijfeld vind je via deze website het energiecontract dat precies past bij je wensen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights