Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Raamdecoratie voor je kantoorruimte: welke zijn populair?

| door

Het kantoor is de plek waar je de meeste tijd van je werkdag in doorbrengt. De sfeer in een kantoorruimte is dan ook enorm belangrijk.

Effectief werken kan alleen als de omgeving hierop is ingericht. De creativiteit van werknemers kan tekort worden gedaan in een ruimte die functioneel, maar niet inspirerend of gezellig is. Te koud en te warm is niet goed, maar te veel of te weinig licht ook niet.

Wat is de functie van de raamdecoratie in je pand? Dat is belangrijk bij het selecteren van de juiste raamdecoratie. Moet de raamdecoratie geluiddempend, zonwerend zijn of zorgen voor veel privacy tussen de verschillende kantoorruimtes? Voor iedere situatie is een passende oplossing.

Voorbeeldsituaties:

Staat de zon dagelijks op het pand? Dan is het verstandig om raamdecoratie aan te schaffen waarmee je het zonlicht goed kunt filteren en die het pand isoleert.

Wil je de vergaderruimte goed kunnen verduisteren voor een video of presentatie? Dan is verduisterende raamdecoratie aan te raden.

De volgende type raamdecoratie is populair als toepassing op de arbeidsmarkt.

Plisségordijnen

Plisségordijnen combineren een luchtige uitstraling met voldoende lichtinval en privacy.

Plissés bestaan namelijk uit een enkel geplooide stof en bevatten een zigzagstructuur. Plisségordijnen zijn in tal van kleuren en uitvoeringen samen te stellen. Onze plissés en Duette Shades van Luxaflex zijn bijvoorbeeld in de top down bottum up uitvoering bestellen.

Je kunt hiermee de plissé lager hangen, waardoor er voldoende ruimte aan de bovenkant blijft om het daglicht naar binnen te laten vallen. Het voordeel is dat je op ooghoogte geen afleiding hebt door langsrijdende auto’s of collega’s die langslopen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn goedkoop in aanschaf en kleden een kantoorruimte netjes aan. Met transparante en lichtdoorlatende rolgordijnen komt er voldoende daglicht naar binnen, maar is de zon niet hinderlijk omdat deze gefilterd wordt door de stof. Kies voor verduisterende rolgordijnen als de ruimte goed verduisterd moet kunnen worden.

Je bepaalt bij rolgordijnen zelf de afwerking en bediening. Er is enorm veel mogelijk. Zo bestel je een rolgordijn met of zonder cassette. Kies je een stof uit een uitgebreide collectie van honderden stoffen. Bepaal je de systeemkleur en kies je voor een handmatige of elektrische bediening. Elektrische rolgordijnen kunnen zowel los als gekoppeld bediend worden.

Gordijnen en vitrage

Met gordijnen creëer je sfeer in je kantoorruimte. Ze zorgen daarnaast voor privacy en zijn licht- en zonwerend. Bestaat je kantoorpand uit een grote ruimte met meerdere werkplekken? Dan kan vitrage of een inbetween gordijn een mooie scheiding zijn tussen de verschillende werkplekken.

Gordijnen dempen het geluid, waardoor de ruimte niet hol klinkt en collega’s weinig geluidsoverlast hebben van elkaar.

Gordijnen zijn mooie raamdecoratie voor de ontvangsthal, vergaderruimtes en kantine en kunnen zowel handmatig als elektrische bediend worden.

Natuurlijk licht met jaloezieën

Aluminium of houten jaloezieën zijn de perfecte oplossing voor kantoorpanden waar de zon in de middag naar binnen schijnt. Je combineert met jaloezieën een natuurlijke lichtinval met voldoende privacy.

Met de bedieningskoordjes bepaal je de stand van de lamellen op ieder moment van de dag.

Aluminium jaloezieën zijn in 75 kleuren samen te stellen. Houten jaloezieën stel je in 18 kleuren samen.

Overige raamdecoratie voor je kantoorruimte

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn flexibel in gebruik. Ze bestaan uit brede panelen van stof die achter elkaar hangen en langs elkaar heen bewegen. Je kunt elke baan apart bedienen. Ideaal voor grote ramen en te gebruiken als scheidingswand tussen de verschillende werkplekken.

Je kunt paneelgordijnen samenstellen in tal van kleuren en dessins, waardoor ze altijd perfect passen binnen het interieur van je kantoor. Creëer mooie lichteffecten en een gezellige sfeer.

Shutters

Shutters zijn hoogwaardige raamdecoratie en tegelijk ook duurzaam. Ze worden namelijk met de hand gemaakt van FSC-gecertificeerd hout.

Shutters combineren privacy met voldoende lichtinval. Met shutters creëer je een exclusieve uitstraling in je kantoorpand. Is er veel zonlicht in je kantoorruimte? Met de stand van de lamellen bepaal je zelf hoeveel zonlicht je naar binnen laat vallen, zodat het licht niet op je beeldscherm en/of gezicht schijnt.

Shutters personaliseer je gemakkelijk voor jouw kantoorpand. Je kunt kiezen uit 25 verschillende kleuren, uit een zichtbare of verborgen tiltstok en voor een romantisch of modern profiel rondom de shutters.

Benieuwd welke raamdecoratie verrijkend is voor jouw kantoorruimte? Onze productadviseurs komen graag bij je langs om de situatie te bekijken en een scherpe offerte op te stellen: www.inhuisplaza.nl

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights