Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Sfeervolle inrichting van een kantoorruimte

| door

Een kantoorruimte moet niet alleen een plek zijn, waar je je tijdens de werkdag goed kunt concentreren.

Ook moet er gedurende de pauzes ruimte zijn om te kunnen ontspannen! Niet voor niets beschikken veel te huur aangeboden kantoorruimtes over een grote kantine.

Hier worden tijdens de pauzes broodjes, soepen en soortgelijke snacks aangeboden. De kantine is echter niet de enige plek voor ontspanning. Denk ook aan een ruimte met een tafeltennistafel, een tafelvoetbaltafel, enzovoorts.

In dit artikel vertellen we je meer over het op sfeervolle wijze inrichten van een kantoorruimte.

Voorzie de muren van een kantoorruimte van decoratie

De muren van een kantoorruimte kunnen al snel op je af komen. Iets wat een kantoorruimte vaak meteen minder sfeervol maakt!

Door de kantoormuren van enige decoratie te voorzien, wordt het kale en saaie van de muren gebroken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klok voor aan de muur, een aantal fotolijstjes van je familie of vrienden, enzovoorts. Het nadeel aan fotolijstjes is dat deze vaak sterk persoonsgebonden zijn.

Wanneer anderen ook gebruik moeten kunnen maken van de kantoorruimte, is bijvoorbeeld glasvezelbehang een betere oplossing. Kies voor glasvezelbehang met een neutraal patroon en een neutrale kleur, zodat iedereen zich hier prettig bij voelt. Dit is te verkrijgen bij partijen als Uwglasvezelbehanger.

Zorg voor voldoende planten in je kantoorruimte

Naast het decoreren van de muren, kan ook een vloer vaak enige decoratie gebruiken. Enkel een vloerkleed of een laminaatvloer zorgt niet voor de gewenste sfeer op kantoor. Een van de vormen van decoratie die goed van pas komt binnen een kantoorruimte, zijn planten.

De planten zorgen namelijk niet alleen voor een sfeervollere uitstraling van de kantoorruimte, maar kunnen ook voor extra zuurstof zorgen. Dit maakt dat medewerkers zich langer kunnen concentreren. Het verhoogt op die manier de productiviteit van een organisatie!

Tip: kies voor verschillende formaten planten, om te voorkomen dat ze te overheersend aanwezig zijn in de kantoorruimte.

Kies voor stijlvolle verlichting aan de wand en het plafond

Niet alleen voldoende zuurstof is belangrijk om je goed te kunnen blijven concentreren. Ook voldoende verlichting is essentieel! De traditionele tl-verlichting maakt een kantoorruimte doorgaans niet gezelliger.

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven, die wel bijdragen aan de sfeer op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle wandlamp, een klassieke lamp voor aan het plafond, enzovoorts.

Is duurzaamheid een van de speerpunten van je organisatie? Kies in dat geval voor ledverlichting in kantoorruimtes.

Ledverlichting biedt doorgaans meer branduren en verbruikt minder energie, waardoor deze vorm van licht duurzamer is dan bijvoorbeeld een gloei- of spaarlamp.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights