Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Sporten met een kantoorbaan

| door

Heb je het wel eens zo druk gehad, dat je vergeet tijd vrij te maken voor het sporten? Sporten en fulltime werken is voor velen lastig te combineren.

Hierdoor komt het vaak genoeg voor dat men nauwelijks sport. Vooral voor mensen met een kantoorbaan is dit een serieus probleem.

Te weinig beweging heeft op de korte, maar vooral op de lange termijn negatieve gevolgen. Daarom is het van belang dat je tijd vrijmaakt voor sporten, ook al heb je een kantoorbaan.

Kantoorbaan & beweging

Iedereen is wel bekend met het cliché dat kantoorwerkers te weinig bewegen. Toch is het voor velen wel een serieus probleem.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kantoorwerkers de minimale norm voor beweging per dag simpelweg niet halen. Dat is toch wel opmerkelijk, aangezien dit minder dan een uur per dag is.

Beweging heeft namelijk ook zeker invloed op jouw prestaties op het werk. Het zorgt ervoor dat je fitter bent en geconcentreerd werkt.

Sporten op kantoor?

Heb jij op werk mogelijkheden tot sporten, bijvoorbeeld omdat jullie je eigen sportruimte hebben? Perfect! Maak hier vooral gebruik van. Vaak kun je dit vanuit je werk kosteloos doen.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat je ook geen reistijd hebt. Je kunt direct na het werken de sportruimte in duiken.

Verder is het aangeraden om in ieder geval een keer per uur op te staan, bijvoorbeeld voor een kop koffie (of gewoonweg om even te bewegen). Hierbij is het nog beter als je direct even gaat stretchen.

Voeding & supplementen

Vaak gaat het op het gebied van voeding ook niet altijd goed. Mensen die weinig bewegen eten meestal ook minder gezond. Hierin zijn zeker correlaties te vinden.

Daarom is het van belang om een goed gebalanceerd voedingsschema aan te houden. Daarnaast zijn bepaalde sportsupplementen ook een goed idee, aangezien je hiermee gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Conclusie

Voor veel kantoorwerkers is het aangeraden om meer te bewegen. Gebruik hiervoor de sportruimte op werk of maak tijd vrij voor het sporten. Sta daarnaast regelmatig op, zodat je niet je hele werkdag alleen maar zit.

Tevens kun je voeding en sportsupplementen gebruiken om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, wat het sporten ook weer ondersteunt.

Zo ben jij fitter op kantoor!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights