Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Steeds meer duurzame kantoorruimtes

| door

Duurzaamheid wordt in westerse landen een steeds belangrijker begrip. Meer en meer mensen worden zich bewust van het feit dat zij zelf een steentje kunnen bijdragen aan milieuverbeteringen.

Bedrijven blijven hierin niet achter. Sommige bedrijven nemen duurzaamheid zelfs zo serieus, dat zij over heel duurzame kantoorpanden beschikken. Hoe maak je kantoorruimten duurzaam, wat zijn bijkomende voordelen en wat kun je zelf doen om jouw kantoorpand op een makkelijke manier duurzaam te maken?

[the_ad id=’28752′]

Wat maakt een gebouw duurzaam?

De mate waarin kantoorruimten duurzaam worden gemaakt, verschilt nogal. Er kan bij de bouw gewerkt worden met materialen die duurzaam zijn verkregen.

Ook kan er gekozen worden voor materialen die ervoor zorgen dat er minder energie verbruikt hoeft te worden in een pand. Als er in een pand bewust om wordt gegaan met water- en energieverbruik, de aanschaf van voeding en materialen die aan bepaalde eisen voldoen en als de auto niet wordt ingezet, kan er al een redelijk verschil gemaakt worden.

Invloed duurzame werkomgeving

In gebouwen waarin flink wordt ingespeeld op duurzaamheid, ontstaat voor velen een prettigere werkomgeving. Als werknemers zich meer op hun gemak voelen, presteren zij ook beter.

Dat scheelt werkgevers geld, want in evenveel tijd worden meer en/of betere werkzaamheden verricht. Duurzaamheid in een pand kan invloed hebben op de gezondheid, en het mag wel duidelijk zijn dat ook dat positief is voor de werkgever en werknemer.

’s Werelds duurzaamste kantoorgebouw

Leuk feit: het duurzaamste kantoorpand van de wereld staat in ons eigen land. Het pand heet The Edge en staat in Amsterdam. De duurzaamheidsscore die het pand heeft ontvangen is 98,36%.

Die score kreeg het van BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. The Edge produceert meer energie dan het verbruikt. Het benut de kracht van de zon optimaal door de vormgeving en plaatsing van het gebouw. Doordat de buitenkant van het pand voornamelijk uit glas bestaat, wordt er optimaal geprofiteerd van daglicht.

Op de zuidkant van The Edge zijn zonnepanelen geplaatst, die houden warmte buiten en vangen straling op. Met de energie die hiermee wordt opgewekt, wordt de binnentemperatuur geregeld en worden apparaten opgeladen.

Kleine aanpassingen helpen ook

Dat niet alle panden zo een-twee-drie, of na een aantal jaar, zo duurzaam zullen zijn als The Edge is niet meer dan realistisch. Wel kan elke ondernemer zijn of haar pand tot op zekere hoogte duurzaam maken. Dat hoeft niet eens veel geld, tijd en moeite te kosten.

Naast dat het verduurzamen van het gebouw goed is voor het milieu, wordt er uiteindelijk ook met deze duurzaamheidsmaatregelen bespaard op de energiekosten.

Zelf duurzaam werken

Energie besparen kan op makkelijke manieren gebeuren. Ga in elk geval bewuster om met energie. Denk aan de temperatuur in het gebouw, want kachels maken zich schuldig aan het grootste deel van het gasverbruik.

Gaat de temperatuur één graad omlaag, dan scheelt dit al zeven procent van het verbruik van de verwarming. Laat warmte niet ontsnappen door deuren open te laten staan – deurdrangers kunnen helpen deuren altijd te sluiten.

Laat kachels ook niet branden in ruimtes die eigenlijk nooit gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor verlichting: laat deze niet overal aanstaan als dit niet nodig is. Gebruik je nog overal halogeen- of gloeilampen? Vervang deze dan door ledverlichting.

Led maakt een wereld van verschil in stroomverbruik. En ga minder met de auto naar het werk. Kies voor lopen, fietsen, met de trein reizen, carpoolen of autodelen en motiveer werknemers/werkgevers om hetzelfde te doen. Dit zijn allemaal kleine aanpassingen, die samen een leuke besparing voor jou en het milieu opleveren.

Groene energie afnemen

Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan een beter milieu. Naast het besparen van energie kun je ook kiezen voor het afnemen van groene energie.

Een overzicht van energiecontracten met groene energie, kun je soms krijgen op een energie-vergelijkingssite. Als je groen afneemt en ook nog eens op je energieverbruik let, draag je een behoorlijk steentje bij aan het verbeteren van het milieu.

Daarnaast bespaar je (na het terugverdienen van de investeringen die je eventueel hebt gedaan) ook nog eens op de energiekosten.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Steeds meer duurzame kantoorruimtes”

  1. Elisa says:

    Leuk stuk om te lezen! Tof.

  2. Dit is een goede trend. Laten we allemaal zo door gaan op weg naar een duurzame toekomst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights