Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Stimuleer je medewerkers om minder stroom te gebruiken

| door

minder stroom gebruiken

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzamer ondernemen. Dat doen ze om het milieu te sparen, maar ook omdat consumenten dat steeds belangrijker vinden.

Milieubewust ondernemen levert dus een positief imago op, maar vaak ook lagere bedrijfskosten. Het gaat immers vooral om het zuiniger en bewuster omgaan met elektriciteit en gas. Om te kunnen slagen is het belangrijk dat alle medewerkers in een bedrijf meedoen.

Je kunt als directeur of manager wel met allerlei plannen komen, maar zonder de inzet van je personeel bereik je niet veel. Het is dus nodig om iedereen te motiveren om zuiniger om te gaan met energiebronnen. Op een online energievergelijker kunnen ze bijvoorbeeld zien hoeveel stroom eigenlijk kost en hoeveel ze kunnen besparen door wat meer op te letten – ook in het eigen huishouden.

Lampen en computers uit


Als huurder van een kantoorruimte kun je natuurlijk niet allerlei dure aanpassingen doen. Maar je medewerkers kunnen wel heel eenvoudig hun steentje bijdragen door het uitschakelen van computers in plaats van deze op stand-by te zetten.

Ook laten veel mensen de lampen in een kantoorruimte gewoon aan als ze naar huis gaan. Het is een goed idee om een briefje op de deur te hangen om medewerkers eraan te herinneren dat ze hun computer en de lampen uit moeten doen aan het eind van de dag. Ook kun je ze vertellen hoeveel stroom en geld ze daarmee besparen.

Eventueel kun je een prijs uitloven voor de afdeling die het best bezig is of een etentje geven van het geld dat bespaard is. Door te letten op het milieu, creëer je een andere sfeer op kantoor, saamhorigheid en wijs je mensen op maatschappelijke problemen. Zo raak je meteen meerdere aspecten die werknemers tegenwoordig als belangrijk zien in een baan.Te warm of te koud


Je personeel kan nog veel meer doen om stroom te besparen. In veel kantoren zie je dat zelfs in de winter medewerkers in een dunne blouse zitten te werken.

Dat is natuurlijk totaal niet nodig. Een kantoor moet een aangename temperatuur hebben, maar de verwarming kan vast wel iets lager. Kantoren moeten in de winter warm zijn, maar tijdens hete zomerdagen lekker koel. Er is weinig zo vervelend als een belangrijk document opstellen of lastige telefoontjes voeren als het zweet van je voorhoofd drupt.

In veel kantoren is tegenwoordig airconditioning om die klotsende oksels te voorkomen. Helaas zijn airco’s ook echte energievreters. Vraag je medewerkers dus om op de instellingen te letten. Lekker koel is fijn, maar als je een vestje of colbert moet aantrekken kan de temperatuur echt wel wat omhoog.Kosten van energie vergelijken


Niet alleen in de kantoorruimtes kunnen bedrijven flink op stroom besparen, maar ook in alle andere ruimtes.

In heel wat kantines in Nederland branden de hele dag lampen terwijl er niemand is. Spreek dus af met kantinemedewerkers dat ze alleen rond lunchtijd het licht aandoen. Ook toiletten zijn vaak onnodig verlicht of verwarmd.

Als bedrijf kun je ervoor kiezen om bewegingssensoren te plaatsen in toiletten, maar ook in bijvoorbeeld gangen en voorraadruimtes. Deze zijn dan verlicht als het nodig is en niemand kan meer vergeten lampen uit te doen. Zulke maatregelen kosten weinig, maar leveren veel op.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights