Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tapijt kiezen voor je kantoor: 4 tips

| door

Tapijt kan een heel praktische vloerbedekking zijn voor een kantoor. Het is warm, gezellig en heeft vooral goede isolerende eigenschappen. Uiteraard is het van belang dat je van tevoren uitzoekt welke eigenschappen gewenst of handig zijn.

Het ene tapijt is natuurlijk het andere niet. En zeker in een druk kantoor wil je een exemplaar dat slijtvast is en lang meegaat.

1. Kies speciaal geweven tapijt

Als je bij een woonwinkel gaat kijken, krijg je meestal de keus tussen laagpolig of hoogpolig tapijt. Dat is echter beide onpraktisch in een kantoor. Hoogpolig tapijt kan al snel slijtage gaan vertonen als er veel op gelopen wordt.

En ook laagpolig tapijt kan niet tegen echt intensief gebruik. Het is dus praktischer om te zoeken naar speciaal geweven kantoortapijt. Kantoortapijt is meestal plat geweven en van bijzonder sterke vezels.

Daardoor slijt het veel minder snel dan de meeste andere tapijtsoorten.

2. Bekijk of je een ondertapijt nodig hebt

In veel situaties is een ondertapijt een slimme keuze. Er wordt dan een soort rubberen mat op de vloer gelegd, waarna het tapijt erbovenop wordt gelegd. Deze ondervloer zorgt ervoor dat kleine oneffenheden worden weggewerkt.

Bovendien is het een extra isolerende laag, die zorgt voor geluiddemping en voor een beetje warmte-isolatie. De ondervloer zorgt ervoor dat het tapijt langer mooi blijft, doordat er minder snel slijtage ontstaat door het egaal afgewerkte oppervlak onder de vloer.

3. Laat het tapijt goed inmeten

Inmeten is een lastig en zeer precies klusje. Je kunt natuurlijk een plattegrondje tekenen voor jezelf en vanuit daar werken, maar dan heb je slechts de grove maten.

Als het tapijt vervolgens geleverd wordt, heb je behoorlijk wat werk om het netjes op maat te snijden en te leggen. Je kunt het tapijt dus beter door de leverancier laten inmeten.

Dan wordt de vloer gemeten met speciale apparatuur, waardoor je tot de millimeter nauwkeurig beschikt over alle gegevens.

4. Check extra services

Heb je een mooi kantoortapijt gevonden? Dan wil je het misschien direct bestellen. Toch kun je beter even goed kijken naar de voorwaarden van de winkel waar je het tapijt koopt.

Sommige winkels bieden allerlei extra services. Zo geeft Tapijtcentrum Nederland bij bestellingen boven de €350,- het hele pakket services gratis: inmeten, legservice door bekwame vaklui, de restmaterialen worden keurig opgeruimd én je krijgt twee jaar garantie op de gelegde vloer.

Aangezien je bij de meeste andere winkels nog moet betalen voor het leggen van de vloer, ben je al snel goedkoper uit wanneer die service gratis geleverd wordt bij je bestelling.

Vergelijken

Tapijt kiezen voor je kantoor is iets waar je de tijd voor neemt. Je wilt natuurijk de verschillende materialen met elkaar vergelijken om te zien welke kleur en uitstraling het beste past in jouw kantoor.

Daarnaast doe je er verstandig aan om te checken of je een ondervloer nodig hebt én hoe je het tapijt precies gelegd wilt hebben. En natuurlijk moet het nieuwe kantoortapijt ook passen binnen je beschikbare budget.

Gelukkig hoeft het niet zo vaak: wanneer je kiest voor goede kwaliteit, gaat het kantoortapijt minstens acht tot tien jaar mee!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights