Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips voor als je moeite hebt met een geschikte kantoorruimte vinden

| door

Het vinden van een geschikte kantoorruimte kan soms een moeilijke opgave zijn.

Wanneer je een geschikte ruimte hebt gevonden wordt deze soms net voor je neus weggekaapt, of blijkt het allemaal net wat anders te zijn dan dat je je had voorgesteld.

Dankzij deze tips krijgt je zoektocht hopelijk een boost, zodat jij binnenkort de ideale kantoorruimte kunt betrekken.

Pas de zoekopdracht aan

Aan het begin van je zoektocht naar een kantoorruimte heb je vast en zeker al goed nagedacht over je wensen voor de ruimte.

Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid van de locatie, het gewenste aantal vierkante meters en de aanwezigheid van een vergaderruimte. Maar zijn deze wensen wel echt zo noodzakelijk?

Door je zoekopdracht aan te passen komen er misschien wel een hoop nieuwe mogelijkheden bij. Het kan namelijk veel uitmaken of je een ruimte zoekt in het centrum van een stad of dat het er net buiten mag liggen.

Budget aanpassen

Als je al langere tijd op zoek bent naar een kantoorruimte kan er in de tussentijd een hoop veranderd zijn. Daardoor kan het voorkomen dat je onderneming er financieel een stuk beter voor staat dan aan het begin van de zoektocht.

Wellicht is het daardoor mogelijk om het budget te vergroten waardoor er meer ruimtes in beeld komen. Je hoeft dan niet in te leveren op je wensen. Je dient ook rekening te houden met de stijgende huurprijzen. Zeker in populaire gebieden kan de gemiddelde huurprijs soms sterk stijgen.

Kantoorruimte huren voor een korte periode

Het huren van een kantoorruimte voor korte periode is sinds enkele jaren enorm in de lift. 5 jaar lang vast zitten aan een huurcontract vinden werkgevers vaak te lang.

Het vinden van een geschikte kantoorruimte voor een korte periode is daarom goed mogelijk. Er zijn een hoop aanbieders die zich hoofdzakelijk richten op het verhuren van kantoorruimtes en flexplekken voor een korte periode.

Het is vaak al mogelijk om een ruimte te huren vanaf 1 maand. Lees hier meer over het huren van kantoorruimte voor een korte periode. De ruimtes die tijdelijk verhuurd worden kunnen vaak naar eigen wens ingericht worden. Maar er zijn ook tijdelijke ruimtes die al van alle gemakken zijn voorzien. Laptop aansluiten en aan de slag!

Zet je netwerk in

Veel mensen vergeten hun netwerk in te zetten bij het zoeken naar een geschikte kantoorruimte.

Zonde! Want misschien weet een oud-klasgenoot, familielid of buurman wel een perfecte ruimte die aan jou wensen voldoet. Schakel je netwerk daarom in; vertel anderen over je zoektocht of plaats een bericht op sociale media.

Misschien ken je via via wel iemand die actief is in de vastgoed sector en jou kan helpen aan de ideale ruimte! Maar niet alleen je eigen netwerk kan helpen. Misschien is het personeel ook wel bereid om je zoektocht kenbaar te maken in hun netwerk. Zo vergoot je je kansen enorm!

Na het lezen van onze tips hopen we dat je zoektocht naar een geschikte ruimte een stuk vlotter verloopt. Succes!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights