Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips voor het vinden van het juiste kantoorpand

| door

Als je op zoek bent naar een pand om met je kantoor in te zitten, kan dat best een uitdaging zijn. Je hebt namelijk verschillende soorten kantoorpanden.

pexels cadeau maestro 1170412

Wil je een groot kantoor met weinig uitzicht of juist een wat kleiner kantoor met veel uitzicht? Wat je wilt ligt dus helemaal aan jou.

Hierbij een paar tips om je te helpen.

Bezoek een makelaar

Als je niet weet waar je moet beginnen kan het slim zijn om een makelaar op te zoeken. Zij weten wat er momenteel te koop of te huur is en kunnen jou dus goed helpen en adviseren met een pand.

Mocht je bijvoorbeeld weten wat je allemaal in je kantoor wilt hebben maar niet waar kunnen zij jou daar ook goed mee helpen.

Wanneer je op zoek bent naar een kantoorpand in de buurt van Rotterdam, kan een makelaar Rotterdam jou daar goed bij adviseren. Zij weten wat er in de buurt te koop en te huur is en kunnen jou daar dus goed mee helpen.

Investeer slim

Mocht je overwegen om een makelaar in te schakelen kan dat best een investering zijn. Kosten makelaar zijn afhankelijk van de taken die ze krijgen.

Als jij alleen een consult wilt waarin zij jou een beetje wegwijs maken, dan is dat goedkoper dan wanneer je ze echt gaan helpen met panden bezichtigen.

Ook kan het slim zijn om te investeren in een algehele rust ruimte. Niemand kan constant bezig zijn met werk. Iedereen heeft wel eens een rustpauze nodig en daar kan een rustruimte een goede oplossing voor zijn. Zet daar bijvoorbeeld een bank, lekker stoelen, televisie, koelkast en tafel in. Zo kunnen je personeelsleden even tot rust komen als zij een pauze nemen.

Stel een maximaal budget op

Als je zelf of met een makelaar gaat kijken naar panden is het goed om van tevoren te weten wat je maximaal wilt besteden. Een pand heb je zo gehuurd maar je hebt wel meer nodig dan alleen een pand.

Je hebt bijvoorbeeld stoelen, bureaus en computers nodig. Niet geheel onbelangrijk zijn gas, water, licht en je wifi. Ook dit zijn kosten waar je rekening mee moet houden.

Vooral gas, water, licht en wifi zijn maandelijkse vaste lasten. Let er dus op dat je niet je maximale budget alleen besteed aan je pand. Zo houd je namelijk niet genoeg over voor de andere maandelijkse lasten die je krijgt.

Betrek er meerdere mensen bij

Het is niet alleen belangrijk wat jij van het pand vindt. Je collega’s moeten er ook zitten en fijn kunnen werken. Het kan daarom slim zijn om je collega’s mee te laten kijken.

Zij kunnen dan helpen sparren over de voor- en nadelen van een pand. Zij hoeven natuurlijk niet te beslissen welk pand het wordt, maar een andere invalshoek kan nooit kwaad doen.

En stel je hebt je droompand gevonden kan je deze altijd nog huren, maar dan weet je in ieder geval wat de mensen om je heen er van vinden.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights