Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 6 tips voor beginners in Cryptocurrency

| door

Je kunt er niet meer omheen, cryptocurrency is hier om te blijven. We zien de laatste tijd dat er steeds meer mensen zijn die ook kennis maken met de handel in de digitale valuta’s.

De reden hiervoor is natuurlijk simpel, het is namelijk een ontzettend toegankelijke vorm van investeren. Door de lage instapprijzen en de eenvoudige beurzen kan iedereen binnen een paar minuten in bezit zijn van zijn of haar eerste cryptocurrencies.

Wij van Coingids zullen je vandaag de beste 6 tips laten zien die je in het achterhoofd kunt houden bij het verhandelen van jouw digitale valuta’s. 

1. Weet wat je wilt bereiken

Ik weet dat dit misschien duidelijk klinkt, maar het is belangrijk u om een duidelijk doel voor ogen te  hebben voordat je gaat handelen. Of het nu gaat om de dagelijkse handel of om een eenmalige investering, je moet een doel hebben voordat je gaat beginnen met het investeren.

Het handelen in digitale valuta’s is een zero-sum game; je moet je realiseren dat er voor elke winst een overeenkomstig verlies bestaat: Iemand wint, iemand anders verliest. Wanneer je dit in gedachten houdt weet je beter wat je kunt verwachten van het verhandelen.

Of je nu een day trader of long term investor bent, soms doe je er verstandig aan om even geen actie te ondernemen. Uit jarenlange marktanalyses blijkt dat je op bepaalde dagen of periodes alleen in de plus kunt blijven staan als je even niets doet.

Laat je emoties dus niet de overhand nemen maar zorg ervoor dat je altijd jouw doel in gedachten houdt bij het plaatsen van een trade.

2. Maak gebruik van een sell stop optie

Een sell stop optie wordt geplaatst bovenop een transactie die een verkooporder uitvoert wanneer de crypto valuta een bepaalde prijs bereikt. Sell stop opties worden onder de inkoopprijs geplaatst en zijn een effectief middel om het risico te beperken.

In zo’n volatiele markt als die van de cryptocurrency is een sell stop optie de sleutel om het potentiële verlies op een belegging te beperken. Omgekeerd kun je met een sell stop optie verliezen winst innen als jouw cryptovaluta ooit een bepaalde prijs boven de inkoopprijs zou bereiken.

Dit maakt het een uitstekende keuze voor de mensen die wat veiliger willen gaan handelen.

3. Doe het rustig aan en ga voor de kleine trades

Het is niet verstandig om in een keer te veel te willen, maar om het juist rustig aan te  doen.  Dit geldt met name voor de handel in cryptocurrency.

Slimme handelaren rennen nooit in de richting van enorme winsten; nee, ze gaan juist de andere kant op/ Ze blijven liever op hun plaats en kiezen liever voor de kleine zekere winsten uit reguliere transacties. Door elke keer een klein beetje winst te pakken zal je op de lange termijn aanzienlijk meer geld in bezit hebben.

Je neemt namelijk minder risico en hoeft niet bang te worden wanneer de markt zich in een dipje bevindt.

4. Koop niet alleen omdat de prijs laag lijkt

De meeste beginners maken één veelgemaakte fout: het kopen van een munt omdat prijs goedkoop lijkt. Neem bijvoorbeeld iemand die voor Ripple in plaats van Ethereum gaat omdat het laatste veel goedkoper is.

Dit is natuurlijk onzin, want er zijn veel meer Ripple munten dan Ethereum munten.  De beslissing om te investeren in een munt zou weinig te maken moeten hebben met de prijs van de munt, maar juist met de potentie van het project.  Net zoals de conventionele aandelen worden beoordeeld aan de hand van hun echte waarde wordt er voor de cryptomarkt dezelfde formule gebruikt.

Dit is ook wel: Huidige Marktprijs X Totaal aantal uitstaande aandelen. Kies dus niet alleen voor de goedkope projecten maar ga op zoek naar de munten waar jij potentie in ziet.

5. Pas op met een ICO

Tijdens een ICO (Initial Coin Offering) bieden startups het grote publiek al in een vroeg stadium de kans om in hun idee te investeren door middel van een verkoopperiode.

In ruil daarvoor krijgen deze investeerders munten toegewezen tegen een lagere prijs met de belofte om ze te verkopen tegen een veel hogere prijs wanneer ze genoteerd staan op een beurs. Klinkt dit niet iets te mooi om waar te zijn?

ICO’s hebben een groot aantal investeerders aangetrokken vanwege hun hoge rendementen; een ander groot aantal ICO’s bleek echter een totale oplichtingspraktijk te zijn. De mensen hebben miljoenen verloren. Wees dus op je hoede bij het investeren in een ICO. Als je niet bekend bent met de techniek raden wij af om in deze projecten te investeren.

Je wilt namelijk niet hebben dat je wordt opgelicht.

6. Kies voor een devirsifeerd portfolio

Investeringen zijn onvoorspelbaar; zelfs investeringen die een oneindig veel winst lijken te bieden, kunnen onder bepaalde omstandigheden in een keer niets meer waard worden.

Je kunt alles wat je investeert in digitale activa verliezen in een flits van een seconde. De beste manier om het risico te verminderen is door te kiezen voor diversificatie. Het diversifiëren van je portefeuille zorgt ervoor dat je tijdens de slechte periodes snel last zal hebben van de neerwaartse koers.

Je kunt natuurlijk wel een groot deel van je geld in Bitcoin zetten, echter is het toch verstandig om een deel van je geld om te zetten naar de andere munten.

office 3295556 1920

Dankzij deze tips zal je het meeste uit jouw handel kunnen halen. Wij raden je ook aan om even op ons forum te kijken, door je in te lezen in de verhalen van anderen weet je beter wat je te wachten staat.

Voor je het weet ben je in staat om ook aanzienlijk hoge winsten te behalen met de handel in cryptovaluta’s. Ga aan de slag met jouw eigen beleggingsstrategie en kies de munten waar jij in gelooft.

Met behulp van deze tips zal je al een heel eind kunnen komen!

Lees hier een Bitvavo review

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights