Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 7 bezienswaardigheden in Amsterdam

| door

Amsterdam, voor veel mensen misschien wel dé mooiste stad van het land. De kans is groot dat je deze hoofdstad van het land ooit wel eens een keer met eigen ogen hebt gezien.

Er is een hoop te zien en te beleven in de ze oude stad. Van de Dam tot aan de Kalverstraat, van de Rosse buurt tot aan de grachten.

Om jou een eindje op weg te helpen bij je volgende stadsbezoek hebben we vandaag voor jou de top 7  bezienswaardigheden in Amsterdam!

1. EYE Amsterdam

EYE Amsterdam behoort nog altijd tot een van de meest bijzondere gebouwen die je maar in de stad kunt vinden. Het is een museum wat helemaal in de trend staat van film en geluid.

Tijdens de rondleiding zal je op reis gaan door de tijd, de periode waarin de media in Nederland pas echt voet aan de grond kreeg. Je kunt er films bekijken die je normaal gesproken niet in de bios ziet, erg bijzonder voor de ware cinema liefhebber.

Alleen het gebouw is al een bezoekje waard, maar als je er toch bent kun je net zo goed even naar binnen gaan. de kaartjes zijn niet duur en je bent door de ruimte voor meerdere uren zoet.

eye 3514790 1920

2. Het Vondelpark

Aangezien het weer lekker weer wordt mag een bezoekje aan het mooiste park van het land ook niet ontbreken. Het Vondelpark is dé plek waar iedereen uit de stad samen komt om te genieten van het weer en van de natuur.

Het is niet voor niets het stadspark van Amsterdam, sinds 1996 heeft het zelfs de status van rijksmonument verworven. Heerlijk genieten van het zonnetje terwijl je de geluiden van de stad hoort.

Er is toch niets beters dan dit?

3. Madame Tussauds

Uiteraard is een bezoekje aan Amsterdam ook niet compleet zonder een kijkje te hebben genomen in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds.

Deze vestiging staat bekend als een van de grootste ter wereld. Het ligt pal aan de Dam dus het is goed te bereiken. Hier kun je toch nog op de foto met al jouw helden en idolen.

Mocht je hier heen willen gaan dan raden wij wel aan om in de ochtend of in de avond te gaan. In de middag stikt het er namelijk van de toeristen, de rij is dan veel te lang. De meest unieke en grappige foto’s kunnen hier genomen worden.

4. Rembrandtplein

Voor de mensen die wel in zijn voor een avondje stappen in de stad Amsterdam is het Rembrandtplein echt de place to be.

Op dit plein kan je talloze soorten cafeetjes en restaurantjes vinden, overal kan je wel terecht voor een lekker drankje.Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij De Kroon of geniet van de muziek bij de Escape.

Het is wel wat drukker in het weekend, maar doordeweeks is het voor de studenten de ideale plek om even tot rust te komen. Tip: bekijk ook zeker even de standbeelden die hier op het plein staan.

Het plein draagt niet voor niets de naam van de bekendste kunstenaar die Nederland ooit gekend heeft!

5. Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft de laatste paar jaar een grote verandering doorstaan. Heel het gebouw is uitgebreid en alle zalen zijn onder handen genomen.

Als je op bezoek bent in Amsterdam is het Rijksmuseum echt een plek die niet mag worden overgeslagen. De vele zalen vol met de meest schitterende kunstwerken, alles is er te zien. Om natuurlijk uit te komen bij het pronkstuk van het museum, de Nachtwacht.

Dit schilderij is toch wel het symbool geworden voor de Nederlandse kunst. Erg bijzonder om zelf een keer te zien. Wel is het handig om van tevoren een kaartje te kopen, je hoeft dan namelijk niet zo lang in de rij te staan maar je kunt gelijk naar binnen.

rijks museum 3508587 1920

6. De Negen Straatjes

Deze bezienswaardigheid is iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi. De Negen Straatjes is het gebied in de Jordaan. Hier kan je alle kleine winkeltjes vinden.

De Jordaan is door haar unieke karakter echt een dorp in de stad, de mensen hier voelen zich dan ook meer verbonden met de wijk dan met de rest van de stad. Je vindt hier veel kleine boetkiekjes en eetcafétjes, het is er altijd gezellig druk en er is een hoop te doen.

Voor de echte Jordaanse uitstraling moet je hier zijn. Ook hier lopen wel aardig wat toeristen rond, maar hier ontkom je nu eenmaal niet aan in Amsterdam.

7. De A’dam toren

Als laatste zou je ook zeker eens een bezoekje moeten brengen aan de A’dam toren. Deze toren is nog niet zo heel erg lang open, hierdoor is het dan ook nog een vrij rustige plek om te kijken.

Op deze toren heb je echt het mooiste uitzicht wat je je maar voor kunt stellen. Je kunt alle gebouwen in de verte zien liggen en je krijgt een mooi overzicht van de stad.

Wat deze toren zo bijzonder maakt is dat er een schommel gemaakt is aan de zijkant van het gebouw. Voor de waaghalzen is dit een manier om toch nog die adrenaline rush te krijgen terwijl je naar onder kijkt. Als afsluiting van de dag kun je een heerlijk drankje drinken in de club. Een goede cocktail gaat er altijd wel in toch?

Amsterdam

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten bezienswaardigheden die je eigenlijk ook allemaal zou moeten zien als je een bezoekje brengt aan deze bijzondere stad.

Amsterdam heeft een hele hoop te bieden, je kunt er dan ook goed meerdere dagen voor uit trekken als je alles in de stad gezien wilt hebben. Werken in Amsterdam is natuurlijk nog mooier, zo ben je altijd omgeven in de prachtige sfeer van de stad.

Door te kijken naar de beschikbare werkplekken in Amsterdam kan je gelijk zien of je nog ergens terecht kan met je bedrijf of onderneming.

amsterdam 1910176 1920

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights