Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 9 bezienswaardigheden in Den Haag

| door

Er zijn een hele hoop steden in ons land die het zeker waard zijn om ook eens te bezoeken. Nu ben je waarschijnlijk al wel eens in Amsterdam en Utrecht geweest, maar wist je dat Den Haag ook zeker een plek is die iedereen eens in zijn of haar leven gezien moet hebben.

Het is natuurlijk dé stad als het aankomt op historie en politiek, heel de Tweede Kamer is dan ook in deze stad te vinden. Niet zo raar dat er dan ook zoveel mensen zijn die het leuk zouden vinden om ook te werken in Den Haag.

Wij zullen je in dit artikel de top 9 bezienswaardigheden in Den Haag zien.  Zo weet ook jij waarom deze stad zo tof is om te zien!

Het Binnenhof

Op de eerste plaatst staat natuurlijk het Binnenhof. Het Binnenhof is ook wel de plek waar je de Eerste Kamer en Tweede Kamer kunt vinden.

Wij raden zeker aan om eens een kijkje te nemen in dit centrum van de politiek. Je wilt wel weten waar al die belangrijke beslissingen genomen worden toch?

Mocht je niet zoveel zin hebben om een rondleiding te krijgen dan is het alsnog leuk om eens over het plein te struinen. De vele oude torentjes geven het een bijzondere uitstraling.

binnenhof 1453078 1920

2. Passage

Naast de politiek is de stad Den Haag natuurlijk ook een uitstekende stad om te shoppen. In de Passage, ook wel het overdekte winkelcentrum in het midden van de stad, zijn er genoeg winkels te vinden.

Wel moet je wat dieper in je portemonnee kijken als je hier wilt winkelen, het zijn namelijk voornamelijk designerwinkels. Van oorsprong is het dan ook een winkelstraat waar men van adel of van hoge stand terecht kwam voor zijn of haar aankopen.

Tip, ga zeker een broodje eten bij één van de horecazaken in de Passage. Van al dat winkelen krijg je namelijk wel honger!

3. Madurodam

Madurodam ligt eigenlijk op de grens van Den Haag en Scheveningen, echter is het zo bekend dat het alsnog een plekje heeft gekregen op deze lijst.

Dit park staat natuurlijk bekend om alle miniatuurbouwwerken. Je kunt hier echt alles vinden, van een klein Schiphol tot een nagemaakt Binnenhof.

Het is er wel ietwat druk door alle toeristen, maar dit zou geen afbreuk moeten doen aan je bezoekje. Madurodam is leuk om te zien, al helemaal als je een beeld wilt krijgen over hoe Nederland er nu eigenlijk écht uitziet.

4. Panorama Mesdag

De Panorama Mesdag is iets minder bekend, maar zeker niet minder bijzonder dan de andere dingen op dit lijstje.

De Panorama Mesdag is ook wel een schilderij van ruim 14 hoog, maar dit is nog niet eens het meest speciale. Het hele schilderij is namelijk in een cilindervorm gemaakt, hierdoor lijkt het net alsof je je midden in de omgeving begeeft.

Dit in combinatie met het zand op de grond en de plantjes tussen het zand maak het bijna een optische illusie.

5. Het Vredespaleis

Het Vredespaleis is nog altijd de plek waar de zetel van het Internationaal Gerechtshof te vinden is.

Dit is al een bijzondere plek om te zien, de vergaderingen van de VN zijn nu eenmaal erg speciaal. Maar met meer schitterende wat je hier in het paleis kunt vinden is de Bibliotheek.

De duizenden boeken, het houten bouwwerk en de vele authentieke meubels, alles geeft het een rustgevende uitstraling mee. Rondom het Paleis is er meer dan genoeg ruimte om een wandeling te maken, het aangrenzende park is met de vele fonteinen voorzien van een royale uitstraling.

6. Het Mauritshuis

Het Mauritshuis mag zeker niet ontbreken bij een bezoekje aan Den Haag. In dit museum kan je de meest bijzondere schilderijen uit de Gouden Eeuw vinden.

Heb je altijd al eens een schilderij van Vermeer willen zien? Of zou je toch wel eens een keer met eigen ogen een Rembrand voor je zien? Al deze meesters zijn te vinden in dit bijzondere museum.

Een groot voordeel ten opzichte van het Rijksmuseum uit Amsterdam is dat het hier in Den Haag lang niet zo druk is. Dit zorgt er dan ook voor dat je op je eigen tempo alles kunt zien. Dat is toch veel leuker dan achter een of andere groep aan moeten slenteren?

hofvijver 586636 1920

7. Japanse Tuin

In Den Haag is nog altijd een van de mooiste Japanse tuinen van het land te vinden. Een Japanse tuin is natuurlijk een oase van rust.

Het is een plek waar je echt even tot bezinning kunt komen. Ook is het een plek waar je prima in het zonnetje een stukje kunt gaan wandelen. De Japanse tuin in Den Haag staat bekend om de vele bruggetjes en theehuisjes, erg bijzonder om te zien.

8. De Haagse Markt

Wat is er nu leuker dan over de markt lopen? Precies, de markt is echt een oer-Hollands ding wat we in stand moeten houden.

Dit is dan ook precies wat de Haagse markt zo leuk maakt. Hier op de markt kan je alle mogelijke producten vinden. Van Edammer kaas tot aan Turkse hapjes, alle culturen en producten komen hier samen op een centrale plek.

Er hangt een gezellige sfeer en er zijn altijd een hoop mensen op de been. Mocht je op zoek zijn naar bepaalde streekproducten uit de stad Den Haag dan ben je hier altijd op de juiste plaats!

9. Paleis Noordeinde

Nederland is een monarchie, dit houdt dan ook in dat wij nog altijd onze eigen koning hebben.

Koning Willem Alexander komt regelmatig in Paleis Noordeinde, dit is dan ook het paleis met het bekende balkon. Nu is het natuurlijk sowieso al een mooie plek om eens te zien, hier heb je echt geen toespraak voor nodig.

Paleis Noordeinde heeft met het vele goud en de prachtige witte stenen echt een schitterende uitstraling. Het spreekt zeker tot de verbeelding, hoe zou het zijn om een dag koning of koningin te zijn?

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights