Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector

| door

In de vastgoedsector zijn er veel ontwikkelingen en innovaties gaande. Door de crisis staan er veel kantoorpanden leeg in steden, alhoewel het in Amsterdam nog steeds erg lastig kan zijn om een geschikte ruimte te vinden.

Zoals in veel sectoren zijn er veel ontwikkelingen op innovatief en technologisch gebied. In dit artikel lichten we een aantal van deze ontwikkelingen toe.

Software

Men kan tegenwoordig niet meer zonder nieuwe technieken en software. Veel processen zijn al geautomatiseerd en zo ook in de bouw en vastgoed.

Bekijk maar eens de techniek waarmee de deuren opengaan en de geautomatiseerde systemen die dit beleid regelen. Ook bij het bouwen van nieuw vastgoed zijn er veel ontwikkelingen zoals kwaliteit zekering bij het bouwen.

Naast de eerdergenoemde punten kan je bijvoorbeeld denken aan apps die energie monitoren en tablets die recepties vervangen.

Smart buildings

“Smart Buildings” is een fenomeen die we nog vaak terug gaan zien in de vastgoedsector.

Simpelweg houdt het gebouwen in, die volledig of deels geautomatiseerd zijn en bepaalde processen moeten versnellen. Grote gebouwen beschikken bijvoorbeeld al over geautomatiseerde raamtechnieken en lampen.

Ook de warmte wordt automatisch geregeld door slimme systemen. Dit zie je steeds vaker terug bij de wat grotere energiebedrijven die dit aanbieden voor hun klanten.

Shared Space

Een trend in de vastgoedsector die ook steeds vaker terug wordt gezien is het gebruik van gedeelde ruimtes.

Meerdere bedrijven vestigen zich in één ruimte of één gebouw om zodoende bijvoorbeeld de kosten te drukken. Dit kan vooral voor start-ups en MKB’ers een verstandige optie zijn.

Naast het feit dat dit te maken heeft met het besparen op kosten is dit natuurlijk ook een vorm van duurzaamheid.

Model van je pand nodig? Dan print je die toch!

3D printen wordt tegenwoordig steeds populairder. Waar men eerst vooral gebruik maakte van 3D tekeningen op een beeldscherm, is het tegenwoordig populairder (en soms ook handiger) om de tekening ook daadwerkelijk in 3D te printen.

Het is mogelijk om een volledige 3D gebouw te printen, waarbij je het gebouw vanuit allerlei aanzichten kunt beschouwen. Een stuk realistischer dan een 3D tekening dus!

Flexwerken

Het woord verraadt het eigenlijk al een beetje; werken in een flexibele omgeving. Flexwerken is een vorm van werken waarbij je niet bent gebonden aan één plek.

Je kunt met je laptop overal aan het werk, zoals in de trein, in een café of bij een klant op kantoor. Daarnaast is er ook een vorm van flexwerken waarbij je wel gebonden bent aan het gebouw waarin je werkt, maar waarbij je zelf een plekje in het gebouw kunt kiezen waar jij het liefst werkt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights