Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Uitval van de brandmeldinstallatie op kantoor? Schakel een brandwacht in!

| door

Het kan natuurlijk eens voorkomen dat de brandmeldinstallatie op kantoor uitvalt. Of dit nou komt door een storing, onderhoudswerkzaamheden of andere onvoorziene situaties.

uitval brandmeldinstallatie op kantoor

Het is een verstandige keuze om op het moment van uitval een brandwacht in te schakelen. Zo voorkom je dat voor de duur van de uitval de brandveiligheid op kantoor in geding komt.

Uitval van de brandmeldinstallatie vraagt om direct schakelen. Zoek je met spoed een brandwacht? Via BrandwachtHuren.nl is het mogelijk om binnen 2 uur een brandwacht op locatie te hebben.

Storing of uitval van de brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie (BMI) wordt niet voor niets geïnstalleerd en heeft een belangrijke functie als het gaat om de brandveiligheid op kantoor. Zo detecteert de installatie brand en/of rookontwikkeling en zorgt ook voor de alarmering.

Niet alleen mensen op kantoor worden gealarmeerd, maar ook de brandweer. Op het moment dat je brandmeldinstallatie om welke reden dan ook uitvalt is het nodig om een brandwacht te huren om de brandveiligheid te waarborgen.

Is een brandwacht inzetten verplicht?

Bij uitval, storing of onderhoudswerkzaamheden van de brandmeldinstallatie op kantoor kan de brandweer de aanwezigheid van een brandwacht verplicht stellen.

De lokale brandweer is verantwoordelijk voor het vaststellen van de brandveiligheid van kantoren, daarom kunnen zij verplichten om een brandwacht in te zetten. Ook kan de gemeente of verzekeraar eisen om een brandwacht in te zetten.

Een brandwacht houdt toezicht op mogelijk brandgevaarlijke situaties. Door controles te lopen en toezicht te houden in de ruimtes waar de brandmeldinstallatie niet werkt waarborgt een brandwacht de brandveiligheid op kantoor. Daarnaast zijn brandwachten getraind om bij calamiteiten repressief op te treden en de communicatie met de lokale brandweer.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights