Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Vastgoed Beleggen vanuit B.V. of Holding: Tips

| door

Ben je ondernemer en wil je vastgoed beleggen vanuit B.V. of holding? Slim! Door het gebruik maken van fiscale voordelen kan je investeren in onroerend goed vanuit je B.V. en/of holding.

Naast het fiscale aspect zijn er andere aandachtspunten. In dit artikel behandelen we verschillende tips voor succesvol vastgoed beleggen.

Beleggen vanuit B.V. of Holding

Als je ondernemer bent en een B.V. bezit is het mogelijk om fiscale voordelen te realiseren. Als DGA dien je jezelf een minimum salaris uit te keren. Als je op dit minimum kan blijven, kan het overige geld onbelast worden opgeslagen als eigen vermogen.

Vanuit dit eigen vermogen kan je ervoor kiezen te beleggen. Vastgoed beleggen vanuit een B.V. of holding is aantrekkelijk, omdat je dus belasting uitstelt. Op de korte termijn kan je hierdoor sneller stappen maken, zoals het opkopen van meerdere vastgoed objecten.

Anderzijds is het wel zo dat je vroeg of laat vermogen naar privé wilt halen. In dat geval betaal je gewoon belasting. Het is dus een kwestie van slim omgaan met de situatie. Zo kan je bv. eerder met pensioen gaan, en leven vanuit het dividend uit je B.V. of holding. Naast vastgoed beleggen kan je uiteraard ook aandelen en andere assets opnemen ter risicospreiding.

Tips voor vastgoed beleggen vanuit B.V. of Holding

Er zijn een aantal belangrijke tips wanneer je wilt investeren in onroerend goed vanuit je B.V. en/of holding. Hieronder een aantal op een rij.

Maak gebruik van fiscale voordelen

Vastgoed beleggen vanuit je onderneming/B.V. geeft fiscale voordelen. De hypothecaire lasten kan je zakelijk aftrekken.

Hoe dit precies in haar werking gaat kan je het beste afstemmen met je fiscale adviseur.

Locatie is alles

De locatie van vastgoed is alles. Het feit dat je investeert vanuit een B.V. kan fiscale voordelen op de korte termijn opleveren. Maar vastgoed kent wel degelijk risico’s. Wat te denken van langdurige leegstand op de lange termijn. In dit geval kan je de kosten zakelijk aftrekken.

Dit geeft wederom fiscale voordelen. Anderzijds is het wel zo dat het kosten zijn. En kosten dragen niet bij aan de winst. En idealiter maak je als ondernemer meer winst. Dat je meer belasting moet betalen omdat je meer winst maakt is vooral een luxe probleem!

Succesvol beleggen vanuit je B.V: koop alleen vastgoed op goede locaties waar de kans op huurinkomsten betrouwbaar en consistent is.

Spreiding is noodzakelijk

Koop meerdere vastgoed objecten. Gok nooit op één paard. Is ook niet nodig. Stel dat je 200.000 euro hebt. Je kan nu één vastgoedpand kopen en volledig aflossen. Maar in dat geval loop je risico op leegstand. En je maakt niet slim gebruik van fiscale voordelen op hypothecaire leningen.

In plaats daarvan kan je meerdere vastgoedpanden kopen met hetzelfde geld. Je sluit meerdere hypothecaire leningen af. Het risico stijgt, want je neemt schuld op je. Wees er dus op behoed dat je de schulden kan aflossen (vanuit zakelijke omzet), indien er langdurige leegstand is van alle panden (worst-case).

Anderzijds maak je hierdoor optimaal gebruik van schulden en fiscale voordelen. En dat maakt je op termijn een succesvolle vastgoed belegger zolang je stabiele huurinkomsten genereert!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights