Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Vergaderen: zo heeft het wél zin

| door

In het bedrijfsleven is samenwerking een belangrijk onderdeel voor het behalen van succes.

Alle medewerkers moeten op één lijn staan: het uiteindelijke doel behalen, ongeacht je functie in het bedrijf. Om de lijnen kort te houden en om effectief het bedrijf te laten groeien, is vergaderen noodzakelijk.

We vertellen je graag waarom en hoe je het beste haalt uit je overleg.

[the_ad id=’28752′]

Waarom samen vergaderen?

Een vergadering is cruciaal om je team bij te praten en naar de juiste richting te sturen. Het is ook het moment om te achterhalen waar iedereen mee bezig is en of dit op de juiste manier gebeurd.

En het allerbelangrijkste is, is het uitwisselen van nieuwe ideeën en ophalen van kennis. Al met al, een zinvol moment van de dag (of week). Om het werkritme en motivatie in te houden is het aan te bevelen om een overleg regelmatig in te plannen.

Zolang dit maar effectief uitgevoerd wordt, blijft je projectteam gemotiveerd.

Hoe gaat effectief vergaderen in zijn werk?

Het kan voor sommigen een vanzelfsprekendheid zijn, maar voor anderen is het van belang om te weten waar ze aan toe zijn tijdens een vergadering en wat je moet doen om de bijeenkomst effectief uit te voeren.

Voor de personen die geen raad en daad meer weten over hoe ze hun collega’s, projectteam of andere professionals met wie ze willen samenkomen gedreven te houden voor een overleg, hebben we vijf handige tips.

#1 Doel bepalen

Er zijn verschillende soorten meetings, waaronder:

  • Brainstormvergadering
  • Mededelingenvergadering
  • Beslissingsvergadering

[su_spacer size=”10″]

Afhankelijk van het doel van de bijeenkomst kan de agenda bepaald worden, weten de organisatoren wie de uitgenodigden zijn en hebben deelnemers gelijk een beeld van de vergadering en kunnen ze zich hierop voorbereiden.

Door dit vooraf duidelijk aan te geven, voorkom je teleurstellingen, miscommunicatie en andere verwachtingen die niet van toepassing zijn.

#2 Prettige omgeving

Ja, dat is zeker niet onbelangrijk. De locatie waar een meeting gehouden wordt, heeft veel effect op de resultaten. Reserveer een ruimte die:

  • Capaciteit heeft voor het aantal uitgenodigde deelnemers
  • Voorzien is van de juiste technische apparatuur zoals beamer/projector, microfoon, monitor, lichtapparatuur en airco (voor wanneer het warm is)

[su_spacer size=”10″]

Een goede vergaderruimte is de basis voor effectief brainstormen. Een goede vergaderlocatie geeft rust, het is sfeerbepalend en biedt al het nodige voor het houden van een meeting.

Ben je nog zoekende naar een goede ruimte die voldoet aan jouw wensen? Bekijk de vergaderlocatie in Lelystad van Agora. Ze bieden diverse ruimtes aan met ruime keuze aan technische faciliteiten.

#3 Rolverdeling

Jij als organisator van een bijeenkomst moet ervoor zorgen dat het overleg soepel verloopt.

Daarnaast moet er een takenverdeling zijn; een notulist, een leider en een helpende hand (voor het uitdelen van drinken, etenswaren, formulieren etc.).

#4 Goed redigeren

Zoals al eerder benoemd werd, moet de vergadering effectief zijn en dus geen “time-waste”. Stel iedereen op zijn of haar gemak en toon discipline aan elkaar.

Zorg er ook voor dat iedereen wat van zich laat horen tijdens een vergadering, wie de hele vergadering niet heeft gesproken vond het waarschijnlijk een tijdverspilling. Dus doe een vragenrondje, zodat iedereen aan het woord komt.

Start discussies, die helpen bij het verkrijgen van nieuwe ideeën. Bespreek zaken die open zijn gebleven en maak vooral heldere afspraken met elkaar. Zo blijft iedereen op één lijn.

#5 Het doel voor ogen houden

Vaak komen er allerlei onderwerpen aan bod, waardoor het doel van de vergadering vergeten wordt tijdens het vergaderen.

Ga niet over uiteenlopende onderwerpen praten, maar houd het zakelijk en probeer de doelstellingen te behalen.

Tot slot

Blijf vooral geconcentreerd naar een vergadering luisteren. Een overleg waarbij iedereen actief meedoet en naar elkaar luistert, is leuk. Effectief vergaderen moet aan heel wat eisen voldoen.

Houd je je aan de bovengenoemde punten? Dan ben je gegarandeerd op de goede weg om je bedrijf naar de juiste richting te sturen en de beoogde doelen te behalen.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Vergaderen: zo heeft het wél zin”

  1. Erg duidelijke stappenplan voor mensen die een vergadering hebben. Toch wil ik erbij toevoegen dat de sfeer in de vergaderruimtes ook meespelen aan een effectieve brainstorm .

  2. Bovengenoemde punten zullen zeker bijdragen aan het verbeteren van vergaderingen. Bedankt voor de tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights